Inför V75: ”Hon känns bättre nu än inför försöket”

88

Hon känns bättre nu än inför försöket

Conrads Rödluva är har imponerat gång på gång och gjort rent hus i årgångsloppen.
På lördag blir hon stor favorit när Drottning Silvias Pokal avgörs på Åbytravet – men motstånd saknas inte.
Snabbaste försöksvinnaren hittar vi i Mattias Djuses stall, Racing Brodda.
– Hon känns bättre nu än inför försöket, säger skötaren Marcus Lilius.

Sagohästen Conrads Rödluva blir stor favorit i Drottning Silvias Pokal (V75-1), som är årets första årgångslopp där ettan i mål belönas med 1 150 000 kronor. I jakten på sju rätt blir hon troligen ett flitigt anlitat singelstreck, V75-omgången från Åby är kryddad med en jackpot där en ensam vinnare beräknas belönas med 50 miljoner kronor.
En av utmanarna till den stora favoriten är Racing Brodda. Mattias Djuses stjärna har inlett året lysande med två raka segrar. Hon började med att vinna Margarets Tidiga Unghästserie med 300 000 kronor i förstapris.
– Det är bästa loppet hon har gjort hittills i karriären, det loppet slår högst faktiskt, säger skötaren som känner hästen allra bäst.

“Gick i mål med oryckta tussar”
I uttagningsloppet till Drottning Silvias Pokal var hon helt överlägsen och vann på tiden 1.12,9/2140 autostart, vilket var den snabbaste tiden av alla försöksvinnare. Den insatsen var värd 150 000 kronor. Totalt har Prodigious-dottern vunnit fem lopp och sprungit in 1 588 250 kronor på 19 starter, hon ståtar också med en imponerande platsprocent på 74.
– Det var en femstjärnig insats senast, hon kan inte göra det på ett bättre sätt. Hon gick i mål med oryckta tussar och Rikard finåkte sista biten.
Det är drygt två veckor mellan försök och final, Racing Brodda har laddat batterierna hemma på gården utanför Enköping.
– Hon har bara tränat på hemma, vi har gått igenom henne lite lätt och hon känns mjuk och fin. Hon känns bättre nu än inför försöket så jag hoppas att hon har tagit loppet på rätt sätt och att formen är framflyttad till lördag, säger Marcus Lilius.

“Är det någon gång så är det nu”
Det har inte bara gått dur under Racing Broddas karriär. I fjol som treåring var Djuses stjärna med i tre årgångsfinaler, vilket slutade med galopp i korta E3 och Breeders Crown och en sjätteplats i långa E3.
– Vi provade lite ny balans och utrustning på henne, då svarade hon med galopp. Nu känns det som att vi har hittat rätt utrustningsmässigt.
Fyraåringen har mestadels gått balanserad med skor runt om, två gånger har hon provat någon typ av barfotabalans, vilket har slutat med två galopper.
– Vi kommer inte testa något nytt, hon har gått såpass bra i de senaste starterna. Hon går med öppet huvudlag, vanlig vagn, rycktussar och skor runt om, säger Marcus Lilius.
Tror du hon kan utmana Conrads Rödluva?
– Är det någon gång vi ska utmana dem bästa så är det nu. Utmana kan hon göra, får hon rätt lopp så vet man aldrig vad som händer.
Hur skönt hade det vart med en seger i ett årgångslopp?
– Det skulle vara obeskrivligt skönt, jag kan inte sätta ord på vad en seger skulle betyda och det smäller otroligt högt. Hon har gjort det grymt bra och tagit sig till flera finaler, det känns som det är hennes år, säger Lilius.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.