Inför V86 Jackpot: ”Jag vet faktiskt inte var botten finns i henne”

104

jackpotreglerna pa v

Förra veckan var det en smällkaramell som hette duga när Symphonic Ida vann till 41 gånger pengarna.
Nu kan det vara dags igen när hästen slår ur underläge i V86-jackpoten.
– Jag blir inte ett dugg förvånad om hon vinner igen. Jag vet faktiskt inte var botten finns i henne, säger tränaren Per K Eriksson.

Det är extra stort spelvärde i onsdagens V86-omgång som delas mellan Bergsåker och Solvalla. ATG räknar med att en ensam vinnare kan ta hem tolv miljoner kronor, enbart på åtta rätt. En miljonskräll att se upp med kan Symphonic Ida vara i V86-avslutningen. Hästen slog till så sent som förra tisdagen då hon spurtade till seger på Solvalla. Då var det en rejäl knall och hon gav 41 gånger pengarna i vinnarodds.
– Det var en rejäl avslutning som hon gjorde och hon har visat att det är en kapabel häst. Hon blåste ingenting när hon kom in till stallet efteråt och jag vet faktiskt inte var botten finns i henne. Hon var jättebra även när hon vann för tre starter sedan och var tvåa innan dess, säger tränaren Per K Eriksson.

”Speciell i humöret – körs ingenting mellan loppen”
Mantorptränaren berättar att Symphonic Ida är en speciell dam och att allt måste vara på det femåriga stoets villkor.
– Hon har en del humör i sig och alla i den familjen har varit speciella i humöret. Vi hade bland annat en helsyster till henne som hade en fantastisk teknik men som också var väldigt speciell i humöret.
– Vi kör ingenting med henne mellan loppen numera. Hon vill bara slå hela tiden när man tränar och därför bråkar vi inte med henne mer. Det gäller att hålla humöret uppe på henne. Men när det blir tävling så skärper hon sig. Hästen har inte haft en sele på sig sedan senaste starten men verkar pigg och glad i alla fall. Det är bara åtta dagar mellan loppen så jag är inte orolig för formen, säger Per.

”Nu blir det barfota fram – bästa balansen”
Även om Symphonic Ida är mer betrodd den här gången än senast så slår hon ändå lite ur underläge. Hon är fjärdehandsfavorit i V86-8 och startar från spår sex bakom bilen med Kim Eriksson i sulkyn. Dessutom blir det optimal balans den här gången.
– Jag blir inte ett dugg förvånad om hon vinner igen. Man måste absolut räkna med henne. Läget är okej och hon är relativt startsnabb om kusken vill ladda iväg. Man kommer att märka vilket humör hon är på i värmningen.
– Vi hade anmält barfota fram förra gången men jag tyckte att banan var för stum då så vi ändrade och slog på skorna. Men nu är det meningen att det blir barfota fram om banan är bra. Jag tycker att hon är bäst med den balansen barfota fram och då var det bra gjort att kunna vinna med skor runt om senast. I övrigt blir det jänkarbike igen och fast bomull i öronen, säger Per K Eriksson.

Föregående artikelInför V75: ”Hon känns bättre nu än inför försöket”
Nästa artikelHeavy Sound till Elitloppet 2019

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.