Inför V75: Hoppas avsluta med en fullträff

232

classe

Hallå där…
…Claes Svensson, som jagar årets första seger när Axevalla rundar av V75-säsongen med en saftig jackpot som förväntas ge 67 miljoner kronor i vinstutbetalningar.
Segerlös i V75 hela 2013, vad säger du om det?
– Det är om man inte räknar V75-segern i Finland 7 december. Det gör i alla fall jag.
Låt gå för det, men någon V75-seger i Sverige har det inte blivit, varför?
– Jag har väl inte haft tillräckligt bra hästar, om man ska göra det enkelt för sig. Det har gjort att vi inte startat så jättemycket på V75 och när vi väl gjort det har vi inte haft rätta turen.
Det kan inte höra till vanligheterna?
– Nej, det var väl länge sedan vi vann många V75-lopp varje år, men en eller ett par brukar det bli. Förra året blev det två om jag minns rätt.
Men nu verkar formen sitta där, fem segrar och totalt tio pallplaceringar på de 15 senaste starterna måste vara uppmuntrande?
– Det är jag nöjd med. Stallet går bra för dagen och till den här omgången kommer jag med två hästar i full form.
Vi börjar med 5 Amina Hornline (V75-5), ett riktigt förvandlingsnummer som kom till stallet i oktober och radat upp fyra raka segrar. Vad var nyckeln?
– Jag tror mycket ligger i att vi gjorde några ändringar i utrustningen som föll väl ut. Att vi tränat bättre vill jag inte påstå. Det mesta fanns redan i hästen, men hon hade galopperat väldigt mycket. Det vi gjorde var att plocka av alla skydd, skor och checkremmen. Det har gjort att hon slappnat av i loppen.
Plocka av skydden, det var väl precis samma medicin som fick 4 Örbäckens Cruella (V75-7) att hitta ytterligare växlar?
– Ja, det var nästan samma sak, förutom då att jag haft henne betydligt längre. Det har fått henne att utveckla det där lilla extra. Sedan trivs hon med sin skötare och den träning vi har.
Trivdes hon inte med sin tidigare skötare?
– Hennes tidigare skötare bytte arbetsgivare, då var det en period hon trivdes sämre. Men nu är det bra igen.
Vad säger du om deras respektive uppgifter på lördag?
– Amina går upp lite i klass, men jag tycker mig ändå ha en häst som duger. Det är inte omöjligt att hon är snabbast ur sin volt och då är det troliga att jag försöker komma ut i andraspår direkt. Hästarna på startvolten bör hon ta ner. I Finland körde vi med brodd och bakskor och på Mantorp tvingades hon gå med skor på grund av slitna hovar, men nu räknar jag med att kunna köra barfota runt om.
– Cruella lyser verkligen av form och jag hoppas att hon kan få vinna ett V75-lopp. Senast vågade jag inte köra barfota runt om på den frusna banan, däremot lät vi henne gå utan skydd då också. Det gjorde att hon tappade startsnabbhet av broddarna, nu siktar vi på barfota igen och då tror jag att hon kan öppna snabbare och slippa bli hängande i tredjespår.
Vem tror du mest på?
– Jag har tippat mig själv etta med Amina, men Cruella ligger mig så varmt om hjärtat att jag inte kan säga att jag tror mindre på henne.
Hur stor är risken att Claes Svensson slutar 2013 som segerlös på V75 i Sverige?
– Haha, risken… Så enkelt är det inte att vinna. Men som sagt, jag tror på båda mina hästar så jag hoppas att vi kan undvika det.

Robin Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelResultat V75: MAGNIFIK MAHARAJAH!
Nästa artikelNästagångare 28-31 december 2013