Inför V75: Hoppas på tredje gången gillt

62

Inför V75®: Hoppas på tredje gången gillt

Två gånger har Howdy Quick jagat en seger på V75®.
På söndag kan det vara tredje gången gillt. Tränaren är optimist.
– Hästen känns väldigt fin och utvecklas hela tiden. Jag tror på en bra chans, säger Hans Crebas.

Pandemin har slagit hårt på många och en av dem som drabbats av eländet är Hans Crebas. Efter flera dagar i sängen början han komma tillbaka till vardagen igen.
– Jag har väl inte varit så väldigt sjuk, men oerhört trött, jag har inte orkat göra mycket. I torsdag kunde jag jobba igen och gjorde det i lugn takt. Jag körde bland annat Howdy Quick och då blev jag mycket friskare, säger Axevallatränaren.
Sedan flytten till Skara så har Crebas förbättrat sina siffror markant och inflödet av nya hästar är betydligt mer vanligt numera. Howdy Quick fick han efter hästens seger i Halmstad i slutet av april.
– Jag såg hästen vinna och hade hygglig koll innan och det kändes väldigt bra att få en så fin häst i träning, det är inte vanligt och han kom i ett mycket fint skick.
Howdy Quick inledde med två seger för Crebas i imponerande stil.
– Det är en väldigt rejäl häst med bra driv. Det känns inte alls när man kör i 1.10-tempo med honom, det går så lätt för honom och sedan är han en stark avslutare.

Tror på en bra chans
Två gånger har Howdy Quick varit ute på V75 och svarat för bra lopp utan att få vinna.
– På Halmstad blev det lite fel när jag attackerade och dom ökade farten markant precis i det läget och jag tycker att han höll farten starkt. Senast så avslutade han väldigt bra och gick som fortast över mål. Det är den typen av häst som går framåt hela tiden och har fysiken att bli bättre hela tiden även om han får ett tufft lopp.
På söndag hoppas Axevallatränaren är det är tredje gången gillt på V75®.
– Jag är väldigt nöjd med honom i jobben. Distansen passar då han är stark och spåret ska han inte ha några problem med. Jag var ganska dålig då jag det var anmälningar och valde att sätta upp en annan kusk och det känns bra att Björn Goop kör och han kan säkert plocka ut lite till om det behövs. Jag tror på en bra chans även om det är tufft motstånd, han känns så fin.
Crebas kommer att vara nervös på söndag och det dubbelt upp.
– Jag är ju holländare och gillar forboll och följer EM såklart. Holland spelar 18.00 på söndag så det missar jag tyvärr. Jag tror att dem vinner och går vidare, men jag tar mycket hellre en seger på V75, det skulle sitta fint och jag tycker att det är Howdy Quicks tur.

Föregående artikelInför V75: Persson med formstark hemmaduo
Nästa artikelV75 Tips + Nästagångare till KALMAR!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.