Inför V75: Persson med formstark hemmaduo

56

Inför V75®: Persson med formstark hemmaduo

V75® i Kalmar – en av helgens många traditioner.
Hemmaprofilen Fredrik Persson är en av tränarna som hoppas på en midsommarbukett på söndag. Han selar ut två riktigt spännande hästar.

Vänner av V75® får vänta till söndag för sitt lystmäte under midsommarhelgen, men det är också värt att vänta på. När Kalmartravet traditionsenligt håller i helgens stortrav, är förstås hemmatränaren Fredrik Persson extra laddad.
– Det är en riktig höjdpunkt för oss. Det är ju vår största tävlingsdag för året och nu är det åter lite publik på banan igen och det är trevligt så klart, säger Persson.
Kalmarsundsstayern (V75-2) avgörs över mastiga 3140 meter och en häst som visat att han knappast räds den dryga distansen är 12 Hurricane Silas. Valacken kommer med tre imponerande segrar i bagaget, samtliga tagna över lång distans.
Senast på Vaggeryd jagade han under slutvarvet den ledande storfavoriten Maestro Crowe, men avgjorde enkelt i slutstriden.
– Jag tycker det ser jättebra ut med honom. Han gick intervaller nu på morgonen (måndag) och allt ser bara ut att vara toppen med hästen. Vi hade långt fram senast, men när han suger tag är han väldigt svår att stå emot.

Bra chans på fjärde raka
Sedan senaste segern har Fredrik Persson haft kraftmätningen på hemmaplan i sikte med Hurricane Silas och han tror möjligheterna för fjärde raka är goda.
– Från det här läget kan han ju gå ut i andraspår när han vill så det är inget som oroar. Jag tycker det är en mycket bra chans, det här.
Tränaren har dessutom 4 Newlight Coger i samma lopp, en häst som han kör själv.
– Hurricane Silas är en väldigt lättkörd häst, så Per Lennartsson tar hand om honom så kör jag Newlight Coger då han är lite svårare och jag känner hästen bättre. Newlight Coger är i bra form men får väl svårare i det här loppet. Vi försöker smyga med och så kan det kanske bli en bra peng.

Toppform på Ultra Bright
V75-3 körs för Stoeliten och är tillika Viola Silas lopp. En häst som förstås alltid kommer att ligga Fredrik Persson varmt om hjärtat.
Stoet, i dag 15 år gammal, dominerade i kullen som unghäst och vann såväl Drottning Silvias Pokal, som Stochampionatet och Derbystoet som fyraåring. För närvarande går Viola Silas i väntan på sin sjätte avkomma.
– Hon mår bara bra och är nu dräktig med Googoo Gaagaa. Det kommer förstås att bli väldigt spännande, säger Fredrik.
Att han är riktigt sugen på att vinna just Viola Silas lopp är kanske därför inte så konstigt. Tränaren har en het kandidat i sin stostjärna 4 Ultra Bright som senast var ute i Diamanstoets final under elitloppshelgen där hon spurtade strålande ute i vida spår, inte långt från vinnaren.
– Jag var jättenöjd med henne då, verkligen. Jag tycker nog det var bland det bästa som jag känt med henne. Som jag ser det här loppet är det väl Mellby Free och Hevin Boko som är tuffast emot. Jag tycker att de tre hästarna höjer sig ur mängden i loppet. Drömscenariot vore väl om vi kunde ta oss till ledningen, få dämpa en bit och sedan köra undan. Vi kommer prova en bit för ledningen i alla fall och då ska det vara en bra chans men Ultra Bright hävdar sig väl från alla positioner.
Låter som två starka kort på söndag från stallet – vilken är bästa chansen?
– Jag tycker det är ganska jämnt mellan de två, men kanske ett litet plus på Ultra Bright ändå, jag tycker som sagt att hon känns jättefin för dagen.

Fotnot: Första V75-start på söndag är satt till klockan 16.20

Föregående artikelInför V75: Christoffer hoppas fira dubbelt
Nästa artikelInför V75: Hoppas på tredje gången gillt

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.