Inför V75: Christoffer hoppas fira dubbelt

56

Inför V75®: Christoffer hoppas fira dubbelt

Christoffer Eriksson gästar Kalmar när V75® körs på söndag. Jägersrotränaren sitter bakom två hästar som båda finns med i segerdiskussionerna.
– Det ser bra ut på förhand, tycker jag man får säga.

I Klass 1-försöket (V75-7) lotsar Christoffer Eriksson italienske fyraåringen Balboa Lux som verkligen har övertygat med tre raka segrar i sina svenska starter.
– 11 Balboa Lux (V75-5) har ju tre raka segrar och näst senast så vann han utan att vara som bäst. Han tävlade med skor fram då och fick det inte riktigt att fungera, jag hoppas på en än bättre dag den här gången. Men det säger lite om hästens kapacitet också, han tävlar i alldeles fel klass och kommer nog tjäna snabba pengar framöver. Utgångsläget blev lite tråkigt men han visade ju i sin debut i Sverige att han fungerar bra bakifrån också, han klarar nog det mesta i nuvarande klass.

Kommer från seger på låg 1.10-tid
Kort senare, i Bronsdivisionen (V75-6) plockar Eriksson ut Rackham. Fuxen imponerade stort i sin senaste start då han på Jägersro klockades till snabba 1.10,2 över distansen 1640 meter med autostart.
– 5 Rackham (V75-6/DD-1) har lärt sig att öppna bättre och det är tacksamt, vi kan vara med och köra lite från början också. Nu blir det kanske inte ledningen direkt men vi hoppas på en okej position i den främre träffen. Hästen har haft sin stora kropp lite emot sig under fjolåret, men det blir bättre och bättre desto mer han får tävla. Den formen han visade senast skulle han ju egentligen ha haft under elitloppshelgen men då hade vi otur från början då han galopperade när han sprang på pinnarna på innerspåret. Rackham kan nog vinna det här loppet på många olika sätt och ledningen är inte avgörande, kan vi avsluta fort sista 500-600 meterna vore det optimalt. Mina två hästar behöver lite tur med löpningsförloppen men har de det så kan båda vinna.

Föregående artikelInför V75: Kör V75 på sin 18-årsdag: ”Klart man har längtat”
Nästa artikelInför V75: Persson med formstark hemmaduo

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.