Inför V75: Hultman väljer den vackra vägen

194

hult

Solvallatränaren Stefan Hultman tar bilen från Ekerö till V75 i Boden.
190 mil tur och retur.
– Det är vackert att åka längst Norrlandskusten. Med lite flyt kan det bli någon V75-seger också.

Att Stefan Hultman inte tycker om att flyga vet vi sedan tidigare efter olika Prix d´Amerique-reportage om hans stora stjärnhäst Maharajah då han tvingas använda det snabbaste ressättet för att åka fram och tillbaks till Frankrike.
Nu är det V75 i Boden och Solvallatränaren har tre hästar till start i jackpotomgången där en vinnare kan få 42 miljoner kronor. Men det är inte flygrädslan som gör att han tar bilen istället för flyget de 95 milen enkel väg.
– Nej, hade altenativet varit ett litet åttasitsigt flygplan hade jag valt bilen på grund av det. Men nu är det midnattstrav och åker jag hemifrån vid fem, halv sex-tiden på morgonen så kommer jag att vara framme i god tid till invigningen 18.30 även med bil. Det tar elva-tolv timmar att köra, säger Stefan Hultman.
– Sedan åker jag hem efter tävlingarna och borde vara hemma igen någon gång på söndag förmiddag eller lunch. Jag tycker det är skönt att köra bil och dessutom är det vackert att åka längst Norrlandskusten.

Okörd på 1.09,6…
När det gäller det sportsliga så är vi förstås många som är spända att få se 7 Orecchietti (V75-3). Femåringen satt fast senast i försöket i Elitloppet och kom i mål okörd på tiden 1.09,6 över 1609 meter i försöket som Commander Crowe vann.
– Han var fantastiskt fin och jag tyckte Örjan gjorde rätt. Det finns ingen anledning att gå ut 400-500 meter från mål i det tempot, det var ren otur att han missade finalen. Hade vi haft marginalerna med oss hade det varit ett otroligt bra upplägg till finalen. Det var tacksamt att se att han duger på den här nivån.
Hur besviken var du att ni missade finalen?
– Jag var gladast av alla på Solvalla för att hästen var fantastiskt fin. Han hade 76 i puls i dopingkontrollen och tjejen trodde det var fel på resultatet. Jag var i valet och kvalet att starta i honom i Elitloppet och hellre att det blev på det här sättet än att han skulle gått helt tom i två heat. Han har trots allt bara gjort 23 starter och är fortfarande orutinerad.
– Får Orecchietti vara frisk och fräsch och tävla på…att han får den här säsongen och att vi matchar lite lagom, då ska det bli spännande att se hur bra han är. Hästen har en oerhörd potential och har utvecklats enormt. Han har aldrig varit tom i mål, säger Stefan Hultman.
En miljon kronor väntar vinnaren i Norrbottens Stora Pris.
Vad säger du om lördagens lopp?
– Det är ett jättefint lopp med några fantastiskt fina hästar som Sanity, Caballion och Noras Bean. Som jag analyserat loppet kan han vara trea och ändå vara kanonbra. Det är klart att han är missgynnad av läget men jag tror ändå han får chansen och han vann till exempel Fyraåringseliten i fjol från dödens.

Tvåa bakom Friction senast
I V75-inledningen hoppas Stefan Hultman en hel del på 8 Bagley (V75-1).
– Jag tycker faktiskt att han varit riktigt fin i de två senaste starterna och att han senast fick stryk av Friction är inget säga om, han var klar tvåa bakom honom. Jag gillar den här hästen, det är en trevlig, positiv och glad individ.
Vad är dina tankar om utgångsläget?
– Åttondespår över 1 640 meter autostart grusar förstås alltid förhoppningarna lite. Jag var faktiskt lite spänd inför lottningen när jag var inne kollade på datorn. Nu fick han ett av de sämre lägena, men jag tror att hästen tål att göra en del och har inte gett upp slaget, säger Stefan Hultman.

Fin i intervaller i måndags
Sist ut i Stefan Hultmans trio är 9 You Two (V75-6/DD-1) som var trea som V75-favorit på Mantorp senast.
– Jag hade lite förhoppningar att han skulle ta ledningen senast, men det var inget riktigt tryck i honom från start och han var lite trög hela dagen. Örjan sa att han inte fick någon fart på honom. Men hästen gick ändå nytt rekord och han har varit fin i träningen efteråt, senast i intervaller nu i måndags. Han har bakspår men jag tror han har bra rygg på tvåan. Grejar han resan tycker jag han är streckvärd.
Om du skulle sammanfatta dina tre V75-chanser?
– Jag tycker alla tre är streckvärda. Det är tre hästar i bra form, men sedan är det alltid små marginaler. Vi fått lite krångliga spår, men hittar Örjan rätt kan någon av dem vinna.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.