Inför V75: I fjol vann Timo Nurmos 46 V75-lopp

57

I fjol vann Timo Nurmos 46 V75-lopp

I fjol vann han fler V75-lopp än någon annan tränare och det har han gjort så här långt i år också.
Blir det nya triumfer när Timo Nurmos på lördagen startar en stark kvartett i V75 på Solvalla?
– Alla har tränat fint och jag hoppas att alla har chans, säger hemmatränaren.

I fjol vann Timo Nurmos 46 V75-lopp. Sedan årsskiftet har det blivit sju fullträffar inom spelformen. Totalt har stallet räknat in 18 segrar i år och det gör att Timo Nurmos toppar den allsvenska tränaligan. När han på lördagen laddar med fyra hästar inom ramen för V75 kan han utöka sin ledning. Först ut från stallet är El Fitzgerald, som senast debuterade för Timo Nurmos med en fjärdeplats från 20 meters tillägg, och Hevin Boko som är van att tampas med de bästa stona i landet.
– Jag tycker att El Fitzgerald gjorde en bra insats senast över 2 600 meter. Vi hade bara haft hästen i ett par veckor inför den starten och jag tycker att det är en trevlig och fin häst, småtrög och så. Det är svårt att säga var hon hamnar från spår ett men det är ett bra spår och jag tycker att det är en bra uppgift för henne.
– Hevin Boko har inte voltat på länge och tillägg är aldrig lätt, men hon har varit väldigt fin i träningen och om det fungerar i starten och sedan löser sig lite tror jag att hon kan vara med långt fram.

”Gått framåt mycket”
Manofthematch 
(V75-6) visade ingen ringrost när han senast vann efter elva månaders tävlingsuppehåll och med loppet i kroppen spår Timo Nurmos att han kommer vara ännu bättre den här gången.
– Jag tycker att lite längre distans passar honom bra. Han är inte jättesnabb ut men spåret är perfekt och vi får se om Jorma (Kontio) kan köra till lite efter start. Hästen vann på en gång efter lång paus senast och borde ha gått framåt mycket till den här starten.
I dagens avslutande avdelning kan Jaques Noir (V75-7) se till att sjurättsutdelningen drar i höjden.
– Han har haft dåliga blodvärden och därför inte startat på ett tag. Han kanske behöver lopp och det kan bli strul från sådana lägen, men han har också tränat väldigt fint.

Föregående artikelInför V65: Lill Alfred och Amalia Larsson
Nästa artikelV75 System och analys inför V75 Solvalla 9 februari

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.