Inför V75: Inga spöken på Lördag?

255

Sämre i den senaste starten.
Illavarslande då Sveriges nye kallblodsidol Månprinsen A.M. blir tung favorit i V75-4 i Gävle på lördag?
– Han brukar ju alltid leverera bra och jag tror att det helt och hållet var den långa resan och övernattningen som spökade senast, säger tränaren Gunnar Melander.

spoken
Inte bara vacker utan bra också. Rent hiskeligt bra. Så kan man kort beskriva sexårige Månprinsen A.M. som är på väg att ta klivet upp på förstaplatsen över landets kallblod. Om nu inte Dannerohästen redan är den bäste?
I början av juni knäckte uppstickaren den gamle kungen Hallsta Lotus i Sven O Perssons Minne på Östersundstravet. Månprinsen gick då utvändigt om Jan-Olov Perssons springare och avgjorde utan prut mitt på upploppet.
I SM på Bergsåker svarade den mörkbrune (svarte?) hingsten för en ny sagolik prestation då det inte bara blev seger utan också ett nytt svenskt rekord över lång distans.
I den senaste starten var det meningen att Månprinsen A.M. skulle försöka mäta sig med värdens bäste kallblod Tekno Odin. Men det gick inte alls. Gunnar Melander kände tidigt att hästen hade en sämre dag.
Förklaringen kan vara att Månprinsen A.M. inte reste bra ner till Karlstad och även var med om sin första övernattning.
– Så var det nog. Han gillade inte det där och var väldigt loj. Hästen brukar vara pigg och alert när man tar honom ur transporten och tala om att ”här kommer jag”, men så var det inte. Jag märkte inte så mycket i värmningen inför loppet då han kändes fin och inget var fel på travet eller så. I själva loppet kändes det direkt att han inte alls var som han brukar, säger Gunnar Melander.
Hur känns han inför lördagsloppet i Gävle?
– Han har jobbat på som vanligt och i fredags ville jag testa honom lite extra och körde på lite och han kändes bra. Hästen känns lika bra som tidigare. Jag har sneglat på det här loppet en tid nu och till Gävle är det ju inte lång resa heller. Vi åker över dagen bara.
Du har en stark häst som är rätt kvick från start också. Hur lägger du upp det från det fina läget bakom bilen?
– Nja, det där får ju ge sig när bilen lämnar, alla besluten får jag ta då. Men det är klart att om de kör sakta så kommer jag absolut att köra fram och drar upp tempot, han är som sagt stark och rejäl.
Vad säger du till spelarna?
– Han brukar ju leverera bra, och nu är det inte det allra värsta motståndet heller även om det är några fina med så klart. Inga ändringar, det blir lätta skor, om det nu inte blir hakar i skorna på lördag. Men vädret kan vi inte göra något åt, slutar Gunnar Melander.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Påläst hemmahopp!
Nästa artikelNästagångare 23-27 november 2013