Inför V75: Intervjuer till alla V75-lopp på Momarken!

280

svensk norskflagga lj

På lördagen avgörs V75 på Momarken i Norge och vi har startkommentarer till samtliga hästar som startar – både norska och svenska.

V75-1
1 Princess Wine får ett passande lopp härifrån. Hon är startsnabb och jag provar för ledningen, men hon går lika bra bakifrån. Hon har varit bra i årets två starter, men var inte vässad inför årsdebuten och med två lopp i kroppen bör formen vara nära toppen. Jag tycker att hon har gjort sina bästa lopp över kort distans och med tanke på läget måste hon räknas med platschans i alla fall. Det blir inga ändringar, hon går barfota fram igen, säger Magnus Jakobsson.
2 Democrat är bra i ordning och gick starkt efter galopp senast. Läget är perfekt och distansen är hans bästa. Han är mycket startsnabb och Örjan kan välja om han vill köra i spets eller släppa. Uppgiften ser passande ut och han ska räknas. Senast gick han barfota runt om för första gången och vi får se om han kan göra det igen, men vi siktar på det, säger Pekka Lähdekorpi.
3 Conrads Fredrik var inte som bäst senast, men han har tränat bra inför detta. Vi tror på en klart bättre insats men jag tror ändå att han får svårt att vinna. Troligen kommer han att gå barfota runt om precis som i de två senaste starterna, säger Pekka Lähdekorpi.
4 Fleetfoot Hanover är tilbaka efter en längre paus. Hon är matchad för lördagens lopp och har tränat starkt på slutet. Faktum är att Fleetfoot Hanover inte förlorat felfritt hos oss. Jag räknar med att stoet får ett öppet huvudlag den här gången. Det kan bli barfota bak och skor fram, men Bo bestämmer sig före loppet vilken balans det blir. Jag tror Fleetfoot Hanover vinner utan galopp, säger Peter Jensen hos Bo Westergaard.
5 Art On Line har fått ett bra spår. Han är startsnabb och distansen går bra. Senast blev han lite het efter strulet innan start, men han tog loppet bra och jag är fullt nöjd med hästen. Han har gått med järnskor och brodd på slutet, men nu ska han lättas till aluminiumskor runt om. Jag laddar från start och vill helst komma till ledningen, och jag vill inte hamna i utvändigt ledaren igen. Min häst behöver inget körspö, säger Mikko Aho.
6 Mr. F.X.Royal felade sist, men då var det voltstart. Han har fördel av autostart. Jämnt, hårt tempo är en fördel, och jag tror han kommer att göra ett bra lopp. Jag skulle streckat honom på kupongen om jag haft med fyra-fem hästar. Det blir skor fram som vanligt, och det är öppet huvudlag. Hästen är i väldigt bra form, säger Trond Anderssen om hästen som Lars Anvar Kolle skall köra.
7 Finca visade fin form när hon avgjorde på ett bra sätt senast. Kort distans fungerar bra men läget är inte så roligt. Det fungerade bra när hon gick barfota runt om senast, men det är för tidigt att redan nu säga om hon kan gå så igen, säger Reijo Liljendahl i stall Stig H Johansson.
8 Burmas Yankee har haft otur med spårlottningen. Formen är fin, men vi är beroende av maximal klaff hela vägen. Vi kommer att köra barfota fram. Tror det blir svårt att vinna, men Burmas Yankee är en bra häst, säger Hans Christian Holm.
9 Mugger M.M. har vintertränat på bästa sätt och känns fräsch och fin. Han har gått banjobb efter 1.15 över 1 600 meter inne på Solvalla och det löste han på bra sätt. Jag tror ändå att han behöver ett lopp i kroppen för att hitta toppformen och bakspår är inte idealt för honom. Kort distans fungerar bra och det blir minst barfota fram vilket är det viktiga. Det kanske blir barfota runt om vid ett mycket bra underlag och så går han med ett norskt huvudlag. Jag tror att han kommer att få ett bra år i år, men här är jag nöjd om han gör att bra lopp, säger Morten Waage.
10 Hamras One More har bra form och har fungerat mycket bättre när han lugnat ner sig på slutet. Det har fungerat mycket bra med ett norskt huvudlag på slutet och vi siktar på att köra barfota runt om precis som i de två senaste starterna. Att gå bakifrån är ingen nackdel för honom och visst har jag lite förhoppningar, med rätt resa bör han vara bland de tre, säger Mikael Selin.
11 Orion Hindö har väldigt fin form och såg väldigt fin ut på Sörlandet i helgen. Där var vi med i en start som i mina ögon aldrig skulle släppts i väg, jag hade ambitioner om att kämpa i toppen där. Från ett vanskligt spår får vi hoppas på överpace, då kan han hämta in många till slut. Jag tror han kan blanda sig i platsstriden. Mest troligt går Orion Hindö utan skor, berättar Truls S. Glittum.
– 12 Ouch var väl hygglig utan att glänsa senast när aktionen inte fungerade perfekt. Kort distans fungerar bra men härifrån känns han ändå bortlottad och troligen får han fortsätta att tävla med skor, säger Ola Samuelsson i stall Lutfi Kolgjini.

V75-2
1 Joker Elden har god form och står bra till. Jag var lite besviken på honom i Lars Laumbs lopp, men annars har han varit bra. Det blir svårt att hålla undan för de bästa tilläggshästarna, men jag hoppas och tror att han ska kämpa långt fram. Han tävlar med skor och öppet huvudlag, säger Lars Anvar Kolle.
2 Lomar kändes mycket fin i värmningen senast och därför ryckte vi skorna på honom direkt i årsdebuten. Tyvärr var banan lite frusen och han fick inte det rätta fästet. Han var mycket jobbad inför det loppet men inget snabbare och borde gå framåt med loppet. Hovarna är fina och om underlaget blir fint och om Åke vill så blir det barfota runt om som vanligt. Hästen är lite humörbetonad men bra när han är i ordning och det bör han vara nu. Men hästarna på tillägg ser tuffa ut, säger Tage H Eriksson.
3 Torpa Glad är en väldigt fin häst i stor utveckling. Senast mötte han eliten för första gången och gjorde en bra insats. 1.27,0 full väg på en sugande bana på Klosterskogen är inte dåligt. Torpa Glad är hypersnabb i volten, och jag tror vi ska ha en bra chans på ledningen. Jag tror han kan 1.24 på distansen, men det blir nog svårt att vinna. Torpa Glad är i mina ögon en platskandidat, och aktuell på en fem-sex häster för den som garderar, säger kusken Kristian Malmin.
4 Moi Elden möter de bästa här och jagar pengar. Han kommer att gå barfota runt om, berättar tränaren Öystein Tjomsland.
5 Prins Marius har mycket bra form, men möter tufft motstånd och det blir svårt att vinna. Hästen är snabb från start och får säkert en fin position direkt, tror Vidar Hop som körde hästen då han slog kallblodseliten på Klosterskogen näst senast.
6 Linnelden var väldig bra i Skien senast och var nästan lika i mål med flera av de bästa i landet. I lördags vann han ett provlopp på Momarken, men det var i monté. Hästen är helt klart på gång, men han står aldrig emot Hallsta Lotus & Co. Han är inte snabb alls från start, och han ska ha väldig tur för att kunna utnyttja springspåret. Linnelden går med skor som vanlig, berättar Odd Arne Sagholen.
7 Stjernelyn satt fast senast och fungerade bra. Står bra till och är okej från start. Han är medelsnabb från start och jag tvivlar på att han tar ledningen. Med full klaff kan han kämpa om tredjeplatsen, men han vinner nog inte. Han tävlar med sin vanliga balans, säger Andre Henning Stensen.
9 Greis Vinn ska tävla utan skor och med norskt huvudlag och hästen är på väg mot formen, men från bakspår mot jättebra häster tror jag inte det blir seger. Är han blant de fyra-fem bästa är jag nöjd, säger Cato Antonsen.
10 Moe Brage har jag negativa träningsrapporter på. Jag har förandrat träningsupplägget lite och gett honom relativt lugn träning, det verker som det har varit för lugnt. Jag märktes konditionsmässigt då jag körde honom i söndags, och då var jag besviken på honom. Jag kommer att spetsa till träningen i veckan och hoppas att han blir bättre. Just nu är jag inte optimistisk alls. Höitomt? Jo, han kör alltid för seger, men jag tror inte han vinner här, nej. Nu är det 15 häster och tillägg, det är ett svårt lopp. Moe Brage kommer att gå med väldigt lätta aluminiumskor fram och aluminiumskor med grepp bak. Vi sparar barfotakörningen till sprinterloppen senare på säsongen, säger en ovanligt pessimistisk Tor-Martin Moe.
11 Hallsta Lotus var bra när han vann årsdebuten senast. Han bör vara i ännu lite bättre form nu och har fått ett bra läge med andraspår. Han fick gå med skor senast men nu blir det nog barfota runt om. Jag har alltid förhoppningar på Lotus, men han borde inte vara i toppform redan nu samtidigt som de bästa norska hästarna har varit igång och startat i vinter, säger Jan-Olov Persson.
12 Wik Stjernen är jag väldigt spänd på. Han har tränat bra den senaste tiden och han är en typ som kommer allra bäst till sin rätt om det blir jämnt, hårt tempo och han får lifta med i ryggar. Han stöter på hårt motstånd den här gången, men jag tror att min häst skall vara med där framme. Jag skulle strecka honom på tre-fyra häster, men jag ser Hallsta Lotus som loppets naturliga favorit. Wik Stjernen tävlar med öppet huvudlag och ska gå utan framskor, informerar ägaren och tränaren Morten Wik om hästen som Gunnar Austevoll skall köra.
13 Mörtvedt Jerkeld tuffar på i träningen och verkar vara i bra slag. Han håller farten till mål och vill gärna ha hårt tempo. Jag tycker att han fungerade bra i Lars Laumbs lopp. Han är inte mycket sämre än Wik Stjernen. Det blir barfota och norskt huvudlag, och jag hoppas och tror att Mörtvedt Jerkeld kämpar om en av de bättre prisplaceringarna, säger ägaren och tränaren Morten Wik om hästen som Hans Christian Holm skall köra för första gången.
14 Horgen Tore var förbättrad i sin senaste start. Formen pekar med andre ord uppåt. Senast gick han med brodd i alla fyra skorna. Nu blir det fyra lätta aluminiumskor. Jag tror han kommer göra ett bra lopp, men blir det en speeduppgörelse är han inte bra nog. Han är inte tillräckligt snabb ännu men med tempo på loppet kan han blanda sig i toppstriden, funderar Jan Roar Mjölneröd.
15 Åsajerven har inte haft tur i spårlottningen. Han kan inte utnyttja springspåret eftersom det är springband. Positionerna under vägen blir v’ldigt avgörande. Åsajerven är i form, och han är bra nog att vinna. Vi kommer inte glra några ändringar när det gäller balansen.  Han kämpar om segern, om han inte får för långt fram, tror Tor Wollebaek.

V75-3
1 Sensory Ås galopperade i första sväng näst senast, anslöt i fjärdepar invändigt och hängde med. Senast satt han i femtepar utvändigt och höll starkt efter att ha attackerat 700 meter kvar.
2 Dancing Girl D.E. möter knallhårt motstånd. Klarar hon en slant är jag jättenöjd. Det blir barfotabalans och halvstängt huvudlag som vanligt, säger Lars Anvar Kolle.
3 Michelle de Champs har siktat på det här loppet på Momarken och hon varit bra i träningen. Spår tre i volten fixar hon utan problem. Balans och huvudlag är inte bestämt ännu utan det bestämmer Bo efter uppvärmningen. I första hans hoppas vi på en fin pengaplacering, kommenterar Peter Jensen hos Bo Westergaard.
4 Knifetown Lady har visat bra form på slutet och var duktig vid vinsten senast. Hon har varit bra i träningen efteråt och bör hålla formen. Fjärdespåret bör gå bra men motståndet är svårbedömt, säger Reijo Liljendahl i stall Stig H Johansson.
5 Miss My Money blev det fel för senast och det loppet är bara att glömma. Hon hade låg puls när hon kom tillbaka och det fanns krafter kvar. Hon känns pigg och fin i jobben och formen verkar vara på topp. Hon är snabb ut från alla spår men extra snabb med voltstart och läget är bra. Med rätt lopp ska hon vara med där framme. Troligen går hon barfota fram igen, säger Mimmi Elfstrand.
6 Outstanding Night gick bra efter galopp senast och blev fast med sparat. Hon har riktigt bra form för dagen och uppgiften ser passande ut. Distansen går bra och hon kan öppna bra. Hon bör dyka upp där framme och kanske är den av våra som har bäst chans. Troligen går hon barfota runt om igen, säger Tom Berg i stall Goop.
7 Nica Frontline är skapligt i ordning och har suttit fast på slutet. Hon är startsnabb men måste smygas. Det blir inga ändringar utan hon går med skor som vanligt. Vi får hoppas på en bra slant och jag skulle bli förvånad om hon lyckades vinna, säger Tomas Pettersson.
8 My Golden Key har bra form, men det har strulat mycket. Näst senast blev hon het utvändigt ledaren, och senast satt hon på leken men galopperade med bra vinstchans i sista sväng. Hon känns fortsatt bra i jobben och det blir inga ändringar utan hon går med skor. Ulf Ohlsson har kört henne bra tidigare och får jaga en fin slant, säger Gunnar Malmkjell.
9 S.J.´s Majesty gjorde det godkänt senast. Hon behöver smygas och fick ett passande läge här. Vi får sikta på en bra peng och hon går nog barfota bak som senast, säger Tom Berg i stall Goop.
– 10 Tara Defi har tjänat mycket penger på kort tid och var ute i en tuff V75-final i Sverige senast. Tidigare har hon vunnit ett lopp i silverdivisionen. Stoet har fin form, bättre form än vad programraden indikerar. Utan att känna till motståndet kan jag väl säga att om den inte är alltför tuff så ska Tara Defi ha en chans att vara bland de tre. Man måste tänka på vilket spår hon har i volten och ha i bakhuvudet att hon körs av en dansk som inte kör så ofta i Norge. Tara Defi går barfota runt om, berättar Flemming Jensen.
11 K.L.M.Linedancer gick bra senast i första starten för mig. Hon står hårt inne i det här loppet och jag är nöjd om hon kan vara bland de fyra-fem första i mål. Hon känns bättre i träningen nu än inför loppet i Drammen senast. Hon går barfota runt om som senast, berättar tränaren Anders Lundström Wolden.
12 C.C.Westside har gjort en del bra lopp, men står 20 meter efter Outstanding Night nu och det kan bli svårt att plocka in. Det är inte planerat några ändringar, så troligen går hon barfota fram som på slutet., säger Tom Berg i stall Goop.
13 Greta Töll hade varit borta länge och var inte trött i mål senast, hon låg bra i puls. Däremot kunde hon inte växla tempo och hänga med i den snabba avslutning, men jag var fullt nöjd med henne. Hon tog det bra och ska vara vassare med loppet i kroppen. Hon kändes jättebra i söndagen jobb, men toppform tror jag ändå inte att hon har redan nu. Uppgiften ser passande ut och hon bör hävda sig bra. Hon är snabbare ut med voltstart och det blir barfota runt om igen. Nu blir det första övernattningen, men hon är gammal och det är inget som oroar, säger Jimmy Åsberg.
14 Digital Charcoal är i bra form men kan en del. Möter hårt motstånd denna gången. Det blir barfotabalans och norskt huvudlag, men jag tvivlar åp att det blir mer än en liten peng, säger Trond Anderssen om hästen som Lars Anvar Kolle ska köra.
15 Delmerica svarade för en mycket positiv montédebut senast och det var kul att det fungerade. Hon har visat fin form länge, men fått lite svåra lopp och haft dåliga spår. Jag tror att Delmerica har mer att hämta både framför sulky och under sadel. Från ett bra springspår kan vi kanske komma ner lite längre fram i fältet och hänga med till slut. Med loppet senast i minnet tror jag på en bra prestation igen och kanske kan hon ta en plats här. Hon kommer nog starta med helstängt huvudlag som senast och balansen på hovarna blir så lätt som möjligt. Tillåter banan det går hon utan skor, säger Truls S. Glittum.

V75-4
1 Oberon F.H. var struken för en förkylning i februari och när han skulle starta igen så kändes han inte helt hundra i sista jobbet och det visade sig att han hade en halsinfektion. Hästen var pigg i fredagsjobbet och jag bedömer att formen är bra igen. Nu fick han bästa tänkbara spår över sin bästa distans. Han är startsnabb och jag kör gärna i ledningen, men han går lika bra bakifrån och det får inte kosta för mycket. Han kommer att gå barfota runt om som vanligt och med rätt lopp bör han vara bland de tre, säger Tommy Karlstedt.
2 Goal Pointer är knappast tillräckligt bra för att vinna det här loppet. De kör inte ifrån honom, men han springer heller inte förbi någon i det här fältet. Han är med för att härdas mot tuffa hästar. Målet är en matlapp, säger Gaute Lura.
3 Pas På Jokum fick ett fint spår och är i bra form. Han hade verkligen otur sist på Bjerke där han fick dåliga ryggar under vägen. Jag gör vad det går från start och kanske blir det aktuellt med skygglappar den här gången. Han går inte speciellt bra barfota så det blir aluminiumskor runt om. Tycker inte att han är helt borta i det här sällskapet, en av flera med chans, säger Per Oleg Midtfjeld.
4 Sonof Montechristo gillar förutsättningarna, med tanke på hans temperament är han bäst över kort distans. Han är snabb från start och laddas för en bra position, gärna andrapar utvändigt i bra tempo. Han är uppkollad efter senast men det fanns inga fel och han är pigg som en studsboll i jobben. Tillåter banan så blir barfota runt om som vanligt och han är nog vår bästa chans, säger Mikael Fagerberg i stall Joakim Lövgren.
5 Sir Valley C.B. är inte den snabbaste från början, men brukar bjuda på fina avslutningar. Vi kommer inte att göra några ändringar i utrustningen till det här loppet. Han möter bra hästar och är normalt bara värd ett chansstreck, säger Hans Christian Holm.
6 Sexy Dirty Money springer tungt belastad med järnskor på alla fyra, han behöver så pass med tyngd för att få travet att stämma. Senast vann han på ett mycket tilltalande sätt. Formen sitter i och jag kommer att bli förvånad om det finns några bättre hästar i den klass han befinner sig i. Sexy Dirty Money är inte blixtrande snabb första 100 meterna, men är desto snabbare de nästa 400 meterna efter det. Jag måste ladda för fullt på lördag. Målet är att komma förbi 3 Pas På Jokum som förmodligen är den tuffast konkurrenten. Hamnar min häst utvändigt om denne tror jag slaget är förlorat. Jag har segerambitioner, säger Frode Hamre.
7 Vermo har riktigt fin form men jag skulle ha föredragit att det handlat om medeldistans för hans del. Nu går han ner i klass i förhållande till motståndet han startat mot i Sverige där han mött hästar med upp till 800 000 kronor intjänat. Vermo är ingen raket från början. Han kan öppna ganska snabbt de första 500 meterna men är inte speciellt snabb första 200. Det blir barfota runt om. Jag tror att han ska ha en bra chans i detta lopp. Vermo är definitivt min bästa chans på V75, säger Flemming Jensen.
8 Onice Axe har det väldigt lätt för sig och svarade för en bra regidebut senast. Hon var inte vässad inför och bör gå framåt med loppet i kroppen. Hon vann från ledningen då, men är väldigt snabb i fötterna och vad vi har sett av henne i tidigare starter så går hon lika bra bakifrån. Distansen är hennes bästa och det är inte planerat några ändringar så hon går nog med skor igen, säger Ola Samuelsson i stall Lutfi Kolgjini.
9 Patricia Hastrup är en mycket bra häst som gör årsdebut. Jag hade gärna sett att hon hade haft ett lopp i kroppen inför den här uppgiften, men hon är väl förberedd. Som snabbast har vi kört 1.20/1600 meter och hon kändes bra ut på det. Motståndet är stenhårt här och allra bäst kanske är norska hästen Sexy Dirty Money?
Patricia Hastrup måste ha skor men det blir en lätt sommarbalans. Hon är aktuell för dem som garderar loppet med fem-sex hästar, säger Odd Arne Sagholen.
10 Hamras Napoleon har gått bra och visat fin form på slutet, men han brukar vara bäst när han är med där framme. Kort distans går bra men bakspåret är en nackdel för honom. Härifrån måste det bli bra tempo på loppet för att han ska komma till. Det blir inga ändringar, han kommer att gå med skor igen, säger Mikael Selin.
11 Pippin var duktig senast och visade att han klarar kort distans. Från det här läget måste det bli överpace även om han gynnas av det långa upploppet. Hästen går bra för Björn men över väl kort distans så får vi vara nöjda om han klarar att vara bland de tre med klaff. Vi siktar på att köra barfota fram som senast, säger Pekka Lähdekorpi.
12 Motivated Hanover har varit riktigt bra i de två starter som hon har gjort för oss. Allt är normalt med henne och hon gör det hon ska i träningen. Nu är läget minst sagt besvärligt och det går inte att ha så högt ställda förväntningar, säger Reijo Liljendahl i stall Stig H Johansson.

V75-5
1 Pigalle gjorde det bra som vann i skapligt trav senast. Han har gått bra över 2 640 meter tidigare och borde klara även ett halvvarv längre. Han tränas bara lugnt men allt är som det ska efter senast. Ibland har han blivit lite hetsig i ledningen, så vi får se hur det blir med taktiken. Han kan nog vara värd ett streck och med klaff är han bland de tre, säger Mikael Selin.
2 Millstone var jag mycket nöjd med i segerloppet senast. Det är en bra häst som står intressant till. Taktiken är inte bestämd men mot knallhårt motstånd  blir det ändå tufft att vinna. Jag hoppas på en bra placering, säger Tom Erik Solberg.
3 Milles Tempo svarade för en bra årsdebut senast. Han tränas bara lugnt och normalt så blir han bättre med loppet. Han gillar lång distans och kommer att gå ett banjobb inne på Åby på torsdag. Det blir inga ändringar utan han går med skor. Jörgen bestämmer taktiken, dom fungerar bra ihop och har segrat de fyra senaste gångerna tillsammans, säger Pethra Prytz.
4 Obtain har gjort två mycket bra lopp efter en halsinfektion som satte ner honom på Jarlsberg. Han möter väldigt bra hästar och vi måste köra på chans, men å andra sidan löser det sig ofta över 3000 meter. Obtain går utan skor fram. Jag är imponerad av Jewish Boko som är en mycket bra häst, vi talar om en häst för Harper Hanover lopp på Solvalla, säger Odd Arne Sagholen.
5 Ray B.Arber var inte som bäst senast och är åtgärdad efteråt. Nu känns han jättefin i jobben, lika fin som inför vinsterna och den långa distansen är en fördel. Nu blir det sommarskor och han fungerade riktigt fint när han var lättad till aluminiumskor fram i senaste jobbet. Troligen går han så, men tillåter underlag och Åke skulle vilja så kan det bli barfota runt om, säger Thomas Pettersson.
6 Purple Rain Dream har det inte varit något fel på, utan vi har siktat på detta lopp och inte kunnat starta för att inte riskera att gå över gränsen. Han har fått träna på i stället och känns bra i jobben. Han trivs bra över lång distans och det blir inga ändringar utan barfota fram igen. Han kan nog vara med där framme, säger Carl Johan Jepson.
7 Larry Spike har gått fint varje gång för oss och var riktigt bra senast. Lång distans går bra, men hovarna är inte så bra så han får fortsätta med skor på. Nu blir det ett norskt huvudlag för första gången i min regi, men det har fungerat bra på honom i Finland tidigare. Hästen kan öppna bra och visst skulle det vara en fördel om han kom till ledningen eftersom han kämpar så bra från den positionen, säger Rainer Björkroth.
8 Felix Vingboons har visat bra form på slutet och var riktigt fin senast. Allt är bra i jobben efteråt och eftersom han kan vara lite strulig i voltstart fick han bästa möjliga spår. Han är stark så distansen passar bra och dessutom slipper han att övernatta. Det blir inga ändringar, han går barfota fram igen och måste räknas, säger Johan Untersteiner i stall Roger Walmann.
9 Goldomaster var fin i lördagsjobbet och visade att han tagit årsdebuten på rätt sätt. Han hade gått istrav i underkant 1.18 full väg, men ska gå framåt med loppet i kroppen. Han gillar lång distans och det blir inga ändringar utan han går med skor som vanligt. Det är inga lätta hästar han möter, men samtidigt är det inte tuffare än vad han brukar möta. Han ska inte räknas bort, säger Anders Danielsson.
10 Jacky Glide var bra senast och visade vilket löphuvud hon har. Allt har varit normalt i träningen efteråt och uppgiften är passande för henne, hon gillar lång distans. Hon bör nog kunna vara med långt framme, säger Reijo Liljendahl i stall Stig H Johansson.
11 Ritano Freight gick jättebra senast, men det gick inte att ta så mycket från kön i den snabba avslutningen. Han gick barfota runt om då, men hovarna är lite dåliga och det är inte säkert att ha kan gå barfota igen. Formen är bra och han gillar tre varv. Jag tycker att han har en bra uppgift och han kanske är vår bästa chans, säger Pekka Lähdekorpi.
12 Ambro Dave är fräsch och frisk och allt är bra med honom. Han är bra
på att hänga med alla tempon och har visat att han tacklar stayerdistansen bra
Utrustning och balans bestäms på tävlingsdagen. Ambro Dave jagar pengar och vinner knappast, säger Peter Jensen hos Bo Westergaard.
13 Jewish Boko var inte helt hundra i aktionen i Ålborg och är behandlad i ett framknä efter loppet. Han har fått träna på men har ingen bra form och skulle vara bättre förberedd med ett lopp i kroppen. Det här är en mycket bra travare men tyvärr har han brottats med sin framknän hela sin karriär. Jag känner inte till motståndet, men Jewish Boko har varit positiv i långlopp tidigare och jag hoppas på tempo  under vägen. Han har gjort de flesta av hans lopp barfota runt om och vi siktar på att köra skolöst på lördag också, säger Flemming Jensen.
14 Coktail Will hade haft en träningsperiod och var lite bättre i ordning än vad vi trodde. Han fick ett snällt lopp senast men spurtade väldigt bra och hann fram precis. Han visade oväntat fin form direkt och tog loppet bra. Han känns fin i jobben efteråt och ska vara ännu vassare denna gång. Det långa upploppet gynnar honom och får han smyga med i rygg på några starka hästar så kommer han att spurta vasst igen. Senast gick han med skor men nu blir det barfota runt om och han kan vara en rysare, säger Mikael Fagerberg i stall Joakim Lövgren.
15 Relax Jet kommer att gå utan skor runt om för första gången, Lars Anvar Kolle har velat testa det länge. Hästen är helt klart bäst över längre distanser och 3140 meter är en stor fördel. Senast handlade det om lågt tempo i början och full fart till slut och det passar inte min häst som galopperade i fartökningen. Jag tycker att han ska streckas, säger Sigbjörn Kolnes.

V75-6
1 Winmecredit fick ett bra spår och kommer att få vara kvar på innerspår i hopp om att få en slant. Han tävlar alltid barfota och är fortsatt i fin form. Men konkurrenterna skrämmer. Winmecredit är med för att lära, säger Frode Hamre.
2 First On Line Sec var bra senast och har ett fint läge, men nu är det tuffare emot. Formen är fin men normalt är det några som är för bra och vi får vara nöjda om han kan vara trea eller fyra. Han har gått med skor på slutet, men det är inte omöjligt att vi rycker bakskorna nu, säger Tom Berg i stall Goop.
3 Joke Face har övervintrat bra. Vi har haft väldigt bra träningsförhållanden och han har inte behövt stå över ett enda jobb. Han kanske inte har toppform, men han har sett strålande ut och de andra måste vara väldigt bra för att slå honom. Han är komplett och svår att ta en längd på från start. Han ska räknas i alla sammanhang framöver och är bästa chansen, säger Ola Samuelsson i stall Lutfi Kolgjini.
4 John Paul´s Legacy är i god form och har ett fint läge. Han gillar hårt tempo – och det kommer det nog att bli här. Möter dock otroligt bra hästar så jag är nöjd om det kan bli en slant. Han tävlar med sin vanliga utrustning, säger Geir Gudmestad.
5 Wishing Stone satt i fjärdepar utvändigt efter en kort galopp näst senast, och avslutade starkt efter 1.11 sista 700 meterna. Senast gick han i ledningen men kunde inte svara en smygkörd. Gör nu årsdebut efter långt uppehåll.
6 Beanie M.M. fick vila en månad efter loppet i Frankrike senast men har sedan tränat på. Han har känts väldigt fin i jobben och har gått banjobb inne på Solvalla i underkant av 1.14,5 över 1 600 meter. Jag vill säga att han känns finare än normalt och han är bättre förberedd än inför i fjol. Han öppnar bättre med spår lite längre ut och kommer att gå barfota fram och med ett öppet huvudlag. Jag räknar med att han kommer att göra ett bra lopp och jag har alltid förhoppningar med den här hästen, säger Morten Waage.
7 Garland Kronos har fått ett dåligt spår mot bra hästar. Är vi bland de fyra-fem första är vi nöjda. Han kommer att tävla utan skor fram, säger Per Oleg Midtfjeld.
8 Clear Sign tog ledningen men fick tuff press första halvvarvet näst senast, höll ett fortsatt högt tempo och gick undan till enkel seger. Senast satt han i tredjepar utvändigt och anföll i sista sväng men kunde inte ta något i en snabb avslutning.
9 Bullchip är inte är i toppform och ska smygas här för att få ett lopp i kroppen. Motståndet blev stenhårt, det blev ett bra lopp och får vi en slant måste vi vara mycket nöjda. Han går som vanligt med aluminiumsskor runt om, säger Vidar Hop.
10 Livi Barcelona känns klart uppåt i form och det har han inte gjort på länge. Hela stallet har haft problem med något virus, men nu har det äntligen släppt och det märks verkligen på hästarna. Senast avslutade han rejält men var ändå inte trött i mål, men han kunde bara inte springa lika fort som Quarcio du Chene. Som han känns kommer min att vara ännu bättre nu och det blir barfota runt om igen. Med ett halvstängt huvudlag blir han lite snabbare från start, men med bakspår kör vi med ett öppet och då blir han lite bättre till slut i stället. Vi tar rygg på Joke Face och hoppas få ett fint lopp. Det skiljer inte så jättemycket på de här hästarna, men realistiskt sett kan vi väl sluta tvåa, trea eller fyra, säger Tomas Johansson.

V75-7
1 Acolyte Hanover testades barfota i Drammen senast men fick det inte att stämma. Nu blir det aluminiumskor runt om. Hästen har varit utrustad med norskt huvudlag i ett par starter nu men på lördag sätter vi på helstängt huvudlag. Nu när det är några starka bra svenskar med kommer det troligen att bli bra fart på loppet och jag hoppas att min häst kan öppna så pass att han kan få andra- eller tredjepar invändigt. Han är mycket snabb på en kortspeed och jag tycker att vi startar med chans på segern. Uppgiften verkar spännande, säger Frode Hamre
2 Triple Crown gör årsdebut. Han har tränat bra, men jag har inte kört fortare än 1,20 över full distans med honom. Normalt behöver han ett lopp i kroppen för att ha chans mot så här pass bra hästar. Jag tvivlar på att det kan bli seger, säger Sigbjörn Kolnes.
3 Makarov fick en liten paus efter vistelsen i Frankrike. Han tränar bra och kommer väl förberedd till det här loppet och kommer att gå barfota fram. Makarov är klart bäst när det är jämnt och hårt tempo hela vägen. Han ger sig aldrig. Med tempo på tillställningen han kan vinna, säger Hans Jörgen Eggen i Gunnar Eggens stall.
4 Having Said That gör årsdebut och har tränat utan anmärkning inför detta med sina vanliga ridintervaller i sanden. Dessutom har han varit inne på Skive och fått ett banjobb efter 1.19.0/2000 meter. Form och humör är bra på hästen och han går med ett öppet huvudlag och skor runt om. Han är kvick iväg och jag kommer att köra till i början i hopp om att nå ledningen. Om vi kommer till front kommer jag att svara vem som än kommer upp och trycker. Jag åker till Momarken med ambitionen att vinna
loppet, säger Christian Lindhart.
5 Voodoo Hornline var mycket bra i Drammen där han tävlade utan skor och med norskt huvudlag och det blir samma utrustning nu. Jag trycker till från start men har inte bestämt om jag ska försöka på spets eller ge honom ett rygglopp. Oavsett vilket tycker jag att han var så bra senast att han är aktuell även här trots att han möter bra hästar, säger Kai Johansen.
6 Classic Tile avancerade fram utvändigt ledaren efter 800 meter näst senast, höll tempot uppe och kopplade grepp, men var sedan utan svar på upploppet. Senast satt han i fjärdepar utvändigt, anföll 1300 meter kvar, kom fram utvändigt ledaren med halvvarvet kvar och vann enkelt. Gör nu årsdebut.
7 Fraternity Party har mycket bra form och ett det är ett halvvarv längre spelar ingen roll. Spåret blev lite långt ut, men han kan öppna bra och jag får försöka att ladda. Bara underlaget tillåter så blir det barfota runt om igen, men i det här sällskapet är jag nog nöjd med en bra slant i första hand, säger Erik Berglöf.
8 Crown´s Banker galopperade av friskhet i V75 i Halmstad senast. Så det är bara att glömma loppet. Han har tilldelats ett mycket dåligt spår men kan uppvisa en fantastisk statistik med nästan bara toppenprestationer de gånger han inte galopperat. Trots ett tufft motstånd tror jag faktiskt att Crowns Banker är i en sådan form att han kan sluta bland de tre bästa i mål, säger Peter Jensen.
9 Jasper Lane tyckte Örjan gick bra senast, men hästen blev ändå lite uppfräschad efteråt. Nu tränar han riktigt fint och i fredags var han toppfin när han gick två gånger 1 600 meter. Det känns som att formen är helt på topp och läget passar bra. Han gick med skor senast men nu siktar vi på att köra barfota fram. Han gynnas av det långa upploppet och med tanke på hur han tränar så måste han räknas tidigt, säger Anders Hesselgren.
10 Löb Cowboyland är i toppform och jag är nöjd med spåret. Jag satsar på en smygresa och är väldigt nöjd om det bara blir en hyfsad placering. Han tävlar utan skor fram och halvstängt huvudlag, säger Asbjörn Tengsareid.
11 Maxwell Mayday såg riktigt fin ut senast och spurtade vasst efter en snäll resa. Han var inte trött och hade kunnat springa på i det tempot en bra bit till. Formen är riktigt bra nu och blir det bara tempo på loppet så kommer han att avsluta mycket vasst. Hade det inte varit för det trist utgångsläget så hade jag trott på jättebra chans, nu är han ju lite utlämnad. Tillsammans med Ritano Freight är han ändå bästa chansen och han lär gå barfota bak igen, säger Pekka Lähdekorpi.
12 Gills Abbe har bra form och varit riktigt fin vid två raka segrar där han gått barfota runt om. Han är dock inte lika oöm som Maxwell Mayday och känns bortlottad. För Gills Abbes del krävs det högt tempo för att han ska komma in i matchen trots den fina formen. Vi får se, men troligen blir det barfota runt om igen, säger Pekka Lähdekorpi.

Kanal 75 

 

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.