Inför V75: Italienskt jubel på Åby?

59

inför v75® italienskt jubel på åby?

Gennaro Casillo selar ut två segerfarliga hästar i V75® på Åbytravet.
– Jag känner inte till motståndet men det är hästar som brukar göra sitt, säger italienaren.

Det är inte bara Paralympiatravet, pokalloppen och stoeliten som håller toppklass i lördagens V75. Det gör även övriga lopp och en bidragande orsak till det är italienske duon Boccadamo (V75-2) och Charliebrown Effe (V75-5). Båda står uppstallade på italienske tränaren Gennaro Casillos svenska filial på Dunevad Travcamp fyra mil sydöst om Göteborg. Därmed har de ingen lång resa till Åbytravet, där Boccadamo går ut i bronsdivisionen. Femåringen gjorde i onsdags sin första start i Sverige för året och levererade då en rykande avslutning till andraplatsen.
– Det är en häst som alltid har gått bra både på lång- och medeldistans. Han har gått i tuffa sällskap men aldrig i högsta klassen mot de allra bästa. Han har haft en månad på sig att acklimatisera sig i Sverige och formen är bra. Senast flög han fram på Jägersro och gick med full fart i mål. Han har vunnit från utvändigt ledaren över lång distans så distansen är inget problem, säger Gennaro Casillos i podden V75® – lördag hela veckan.

”Skulle kunna 1.10 över 1 600 meter”
Stallkamraten Charliebrown Effe har också gjort en start efter flytten till Sverige och den vann han på imponerande sätt från ledningen. Hur bra hästen kan bli vet inte Gennaro Casillo men det råder ingen tvekan om att han har höga tankar om hästen.
– När han vann på 1.12,1 från utvändigt ledaren i Rom förstod jag att det handlar om en riktigt bra häst. Den banan är inte så snabb och tiden kan motsvara under 1.11 på en bra bana. Sedan gick han jättebra som tvåa i Frankrike. Men jag har ändå svårt att bedöma om hästen är något för den högsta eliten eller strax under, säger Gennaro Casillo.
Med andra ord är det givet att fyraåringen, med fyra segrar i sina fem senaste starter, måste tas på allvar när han nu startar i klass I.
– Jag tror att min häst har utveckling i sig och honom som en häst som skulle kunna 1.10 över 1 600 meter och en 11-tid över medeldistans.

Föregående artikelInför V75: Tre miljonchanser för Kolgjini
Nästa artikelV75 ÅBY 7 maj 2022 – Tips, nästagångare & statistik

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.