Inför V75 jackpot: Brida radar segrar för Oves gäng

100

Inför V75®/jackpot: Brida radar segrar för Oves gäng

Ove A Lindqvist har lockat in sju nya själar i travets värld.
Ett gäng från Skellefteå med omnejd är nyblivna ägare till stoet Brida som radar segrar och har chans att vinna lördagens V75-debut på Solänget.
– Det är Brida som fått de här människorna intresserade – visst kan hon ta fjärde raka på lördag.

Fyraåriga stoet Brida köptes från Ekerö utanför Stockholm i februari i år och smögs igång i loppen. Ove A Lindqvist fick med sig av de förra ägarna att stoet hade ett skarpt humör och uppenbarligen mådde hon gott av matchningen.
I sjätte starten hos Ove A Lindqvist och sambon Ann-Catrin Frisk anmäldes hon mot hingstar och valacker i ett lopp för fyraåringar i Boden i början av juli.
– Vi fastnade i rygg ledaren där och trots att hon var jätteuppanmäld i det loppet kan jag säga att får vi luckan där så vinner hon med 30 meter. Och då mötte hon ändå Dante Godiva och det gänget. Efter det har det blivit tre raka segrar då hon varit helt obrukad, säger Ove A Lindqvist.
Brida är uppfödd på Annemanna stuteri på Ekerö och har gjorts om till andelshäst sedan flytten till norr. Ove A Lindqvist fick tips om hästen av Massimo Vasallo som jobbar som försteman på stuteriet.
– Jag och Massimo är kompisar och han rekommenderade den här hästen. Annika Kleberg ville ha henne upp till Norrland och vi slog till. Brida var i full tävlingskondition och perfekt i sitt kunnande när hon kom men vi fick höra att hon skulle ha lite vasst humör, och det är därför jag kört medvetet snälla lopp med henne hela tiden, säger Lindqvist.
Bakom stallpseudonymen ”Stall Brida HB” döljer sig tio personer. Tre Skellefteåbor som ägt hästar tidigare och kända i travkretsar – samt sju riktiga noviser på trav.
– Det är ett roligt gäng som är med. Sju av dem har varit helt ointresserade av trav. De vill prova det här med att äga häst bara för att det skulle bli lite gemenskap. Så från att aldrig ha varit inne och kollat ATG Live, är de väl där varenda dag numera. De kan bara lite trav fortfarande men försöker läsa på och kolla och de lär sig mer och mer.

”Det kan bli körning”
De publikfria tävlingar på lördag i Örnsköldsvik ställer till det för Bridas anhängare som ännu inte sett hästen tävla annat än på datorn.
Brida fick ett intressant läge med innerspår i V75-2 och Ove A Lindqvist pendlar mellan att tro och inte tro på sin häst. Startsnabb är hon och som det låter på Lindqvist är ledningen hans om han väljer att köra till bakom bilen.
– Det känns bra att hon har fått spår ett i alla fall. Jag kan väl inte säga att jag säkert kan behålla ledningen. För det kan bli körning och jag vill inte köra slut på henne i första loppet i V75. För får hon vara frisk har vi en häst som jag tror kommer att hävda sig bra i V75 framöver, säger han.
Ove låter hemlighetsfull om taktiken.
– Hemlighetsfull vet jag väl inte. Det är klart att jag vill köra i ledningen om det går. Men det blir inget halsbrytande försök för att få köra i ledningen. Det är ju så att Hanna Olofsson (3 Proud L.A.) och Kaj Widell (4 Jalna Boko) kommer att köra rejält från start och kanske tror att de har en bättre häst än vad jag har. Då kan det bli tufft. Men alternativet är att krypa ut direkt i andraspår eftersom hästen utanför inte kan öppna.
8 Mellby Helios, 10 Equal To None och 12 Don’t be Weak är trion han ser som värsta hotet mot Brida som fortsätter att kännas bra i jobben.
Utrustning och taktik är saker han inte ”klurat klart” på ännu.
– Men jag tror att jag kanske har hästen som vinner loppet ändå.
Du kör sammanlagt fyra hästar på V75 på Solänget. Tror du på chans med någon annan än Brida?
– 4 Mindyourvalue W.F. (V75-7) i gulddivisionen har ju Bergh hållit högt och har velat vara med i Elitloppet med hästen. Men hästen är ju jättetrög av sig. Skulle han vilja ta ut sig den här gången är han med i striden.
Lutar det åt ett offensivt upplägg i Silverörnen i så fall?
– Ja, offensivt kör man ju nästan alla hästar Bergh har, eftersom de är så vältränade. Det är ju bara att gasa, ha ha. Sedan vill jag varna lite även för Ulrika Rehns 12 Lollipop Girl (V75-1). Hon är faktiskt bättre än vad raden visar.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelJANNE JACKPOT EXTRASÄNDNING INFÖR V75 ONSDAG MED JUBILEUMSPOKALEN!
Nästa artikelInför V75 jackpot: Diamanten står högt i kurs hos Stig H

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.