Inför V75 (jackpot): Danske eleganten jagar sjätte raka

36

inför v75® (jackpot) danske eleganten jagar sjätte raka

Hans tränare har jämfört honom med legendariske fotbollseleganten Michael Laudrup.
Han är klar för både Paralympiatravet och Elitloppet.
På lördagen startar Danmarks bästa häst i V75® på Halmstadtravet.

Danske travnestorn Steen Juul har tränat åtskilliga topphästar under sin långa karriär. I Extreme (V75-3) har han en av de absolut bästa. Hästen, som tog hem det danska derbyt för två år sedan och i fjol tog steget upp i den äldre eliten, vann senast sin årsdebut i överlägsen stil och med fem raka ettor i resultatraden startar han som stor favorit i helgens jackpotomgång i Halmstad.
– Han har varit fin efter senast, skött sina intervaller bra och allt känns normalt. Han är lite piggare och mer framåt med loppet i kroppen. Det är så klart bra hästar med nu i gulddivisionen men jag tror på honom och förväntar mig en bra prestation. Jag tror att han är med och gör upp om segern, säger Steen Juul.
Loppet är deltävling tre i Paralympiatravet och vinnaren är garanterad en plats i finalen på Åby 7 maj. Eftersom Extreme redan är inbjuden till loppet kan man som spelare spekulera i att hästen kommer att köras försiktigt den här gången för att spara på krutet. Men så ligger det inte till enligt hans tränare.
– Det är viktigt att han får ett lopp för at bygga upp formen och vi kör ju för att vinna loppet, vi kör inte ut för att bli tvåa eller trea. Björn (Goop) får lägga upp det och så får vi se hur loppet utvecklas.
Att den sexårige hingsten ska gå med bakskor och inte barfota runt om är en annan faktor som lyfts fram av tipsexperterna som spekulerar i att det kan bli favoritfall.
– Vi ska spara på fötterna till nästa start men det har ingen stor betydelse. Han har gått med skor bak vid flera tillfällen.
Det ligger jackpotmiljoner i potten på V75 och en ensam vinnare med sju rätt kan bli 50 miljoner kronor rikare. En sak att ta ställning till som jackpotjägare är huruvida dansk travsports fyrbente svar på nationalidolen Michael Laudrup är en spik att hänga upp systemet på, eller om han är en favorit i fara…

Föregående artikelV75 HALMSTAD 23 april 2022
Nästa artikelV75 statistik: Halmstadtravet under lupp

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.