Inför V75 (jackpot): Dubbla chanser för Karibienkryssaren

212

inför v75® (jackpot) dubbla chanser för karibienkryssaren

Just hemkommen från en karibisk kryssning är Claes Sjöström extra laddad inför lördagens STL-finaler.
Han har ett hett segerbud i högsta klassen och en fyraåring under kraftig utveckling i Margaretas Tidiga Unghästserie.
– Nu när man har varit borta i tio dagar är man sugen som fasiken igen, säger den solkysste Solvallatränaren inför helgens V75®, som lockar med jackpotmiljoner i sjurättspotten.

Det är en något jetlaggad Clas Sjöström som gästar veckans avsnitt av podden V75® – lördag hela veckan. Han har tillbringat den senaste veckan i karibiska farvatten och kom hem lagom till att startlistorna till helgens V75 på Solvalla blev klara.
– Vi utgick från Orlando och åkte ner runt Bahamas, Saint-Martin, Virgin Island och ett par stopp till, berättar han i podden, innan samtalet går in på helgens övningar på huvudstadsbanan.
Att hans frånvaro från stallet skulle ha påverkat hästarnas form negativt tror inte soldyrkaren.
– Det brukar nästan vara tvärtom, av erfarenhet att döma. Oftast har hästarna hunnit vila upp sig från mig och vara i väldigt bra form.
– Man gör kanske ett lite förenklat schema när man är borta, för att inte komplicera det, och ibland kan det faktiskt vara en fördel.

Tränar fint men kanske inte toppform
V75 lockar med en jackpot som kan göra en ensam vinnare med sju rätt 55 miljoner kronor rikare. Claes Sjöström har två hästar till start inom ramen för miljonspelet och i högsta klassen får han bära favoritskapet tillsammans med Eddy West (V75-3).
– Träningsrapporterna har varit fina och Viktor (Malmrot) som sköter honom har varit väldigt nöjd med honom och tyckt att han har känts jättefin.
Sjuåringen ståtar med fyra segrar och två andraplatser på sina sex senaste starter, men nu har han inte tävlat på över en månad och efter senaste loppet blev han vaccinerad och avmaskad och fick vila i tio dagar.
– Det klart att han fick det lite lugnare där och det är lite långt mellan starterna för att jag ska vara helt säker på var formen är någonstans. Men han är en väldigt snabb och speedig häst, ganska lättränad, så jag tycker inte att det brukar behövas så mycket för att han ska vara i form igen, säger Claes Sjöström.
Distansen den här gången är 2 140 meter och Eddy West lottades till nummer nio bakom startbilen.
– Man kanske inte lägger upp styrningen överdrivet offensivt från ett sånt här läge även om man blir hårt spelad, på grund av att det är lite längre mellan starterna och att han har en matchningsplan som har legat nu, att det skulle vara paus inför det här och sedan har han tre täta starterna kommande, och förhoppningsvis någon final i det här meetinget. Så formen ska kanske inte vara som allra bäst den här gången utan komma i de här tre starterna som kommer. Det finns någon guldfinal i slutet på mars som skulle vara trevlig att vara med i.

Kraftigt på gång efter trög start
Årets första omgång i Margaretas Tidiga Unghästserie avgörs under lördagen och avdelningen för fyraåriga hingstar och valacker är placerad inom V75. Loppet över 2 140 meter är stängt vid 250 000 kronor intjänat och med nummer tio bakom bilen startar Claes Sjöströms framtidshopp Bugatti Hall (V75-4).
– Det är en Nuncio-avkomma som kom igång lite sent som treåring och hade lite problem med utvecklingen tidigt på treåringssäsongen, men som har tagit i kapp det under andra halvan av treåringssäsongen och börjar fyraåringssäsongen på ett bra sätt. Det är väl anledningen till att han får fortsätta att tävla på här under vintern, så att han ska försöka att utvecklas och koma i kapp fyraåringskullen lite grann.
Tio starter har så här långt resulterat i två segrar, fyra andraplatser och en tredjeplats för Bugatti Hall. Nu kan han lägga hovarna på sin fetaste segercheck hittills, 300 000 kronor.
– Jag tror att han kommer att göra en bra prestation. Han har egentligen gjort bra prestationer hela tiden på sistone och jag tycker också att de blir lite bättre för varje gång han är ute.
– Jag tycker att han är under utveckling och ingen av hästarna i loppet har någon stjärnstatus än, utan alla är ”up-and-coming”. Det är jämnt men jag tycker inte att någon sticker ut och ser oslagbar ut.

Föregående artikelInför V86: Strålande förvandlingsnummer av Kylin Blom – ”Kan segerstrida”
Nästa artikelGlimmas Dagens Dubbel V86

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.