Inför V86: Strålande förvandlingsnummer av Kylin Blom – ”Kan segerstrida”

50

inför v86® strålande förvandlingsnummer av kylin blom – kan segerstrida

Hon har gjort sex starter för sin nya tränare Oskar Kylin Blom.
Resultatet: Fyra segrar, en andra- samt en tredjeplats.
Nu är Mitzy Gold favorit på V86® .
– Hon är jättesnabb från start och tar enkelt hand om ledningen om jag vill. Stämmer det kan hon vara med och segerstrida, säger Gävle-tränaren.

Oskar Kylin Blom nådde nytt rekord i fjol och körde in nästan sju miljoner kronor till stallet. Hästarna vann totalt 75 lopp vilket också var all time high. Han har även börjat det nya året bra och presenterat flera fina förvandlingsnummer. Ett av dem är fyraårige Winchester som inte hade någon vacker programrad (nolla, sexa, diskad i sina tre starter för Svante Båth) när han kom till Kylin Blom. Nu har hästen tre raka segrar på lika många starter för Oskar och har imponerat stort.
En annan häst är Mity Gold som Gävle-tränaren har gjort ett strålande jobb med. Hon har tagit fyra segrar på sex starter och hittills inte missat prispallen hos Kylin Blom. Senast i årsdebuten var hon tvåa från ledningen i V86® och nu är det dags för en ny start i onsdagens stora miljonspel. Mitzy Gold är favorit från spår fyra bakom bilen i den sjätte avdelningen på Solvalla. I sulkyn sitter tränaren själv som vanligt och berättar följande om sitt femåriga sto.
– 4 Mitzy Gold (V86-6) var jättebra senast då hon var ute på en väldigt tung bana och det gick rätt fort hela vägen. Hon har fått träna på lite längre efter det och tanken är mest att hon ska ha lopp i kroppen inför finalen av Solvallaserien den 15 februari. Hon är jättesnabb från start och tar enkelt hand om ledningen om jag vill. Dock är planen att köra bakifrån då jag gärna vill ge henne ett lopp i ryggar. Hon håller bra form och stämmer det under vägen kan hon vara med och segerstrida. Skor runt om, vanlig vagn och norskt huvudlag som senast, säger Oskar Kylin Blom på sin hemsida.
Gävle-tränaren har ytterligare en häst till start på V86 och det är Don’t Disturb som får en jänkarvagn bakom sig för första gången på några månader.
– 8 Don’t Disturb (V86-2) gör det bra mest varje gång och var jättefin i onsdags. Nu blir det start för tredje veckan i rad, men det ska inte vara något problem då han känns så fin och jag vill försöka samla lite mer poäng i Solvallaserien så han kan komma med till finalen om ett par veckor. Läget är svårt, men hästen är ganska startsnabb och det kan hända att vi är lite offensiva från början så får vi se om det går att droppa ner någonstans. Han kommer göra en bra insats igen, men spår åtta över kort distans drar ner chanserna. Vi ändrar till amerikansk vagn, i övrigt blir det skor runt om och blinkers-huvudlag på nytt.

Föregående artikelLuftade strupen i Prix d’Amerique
Nästa artikelInför V75 (jackpot): Dubbla chanser för Karibienkryssaren

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.