Luftade strupen i Prix d’Amerique

71

luftade strupen i prix d'amerique

Hallå där…
… Anders Malmrot, Solvallas sportchef, som för några sekunder hade hoppet uppe om en seger i Prix d’Amerique i söndags när Don Fanucci Zet såg morsk ut i ledningen i slutskedet av loppet

 – Jag luftade i alla fall strupen där i sista sväng när tussarna rycktes ur öronen på hästen och han fick en längd direkt! Det var roligt att Daniel Redén provade och det blev ju spännande när Yoann Lebourgeois körde i ledningen med hästen.
Så det var ”lillhopp” ändå om att loppet skulle gå till Solvalla?
– Kom inte ihåg vad jag tänkte. Jag stod bredvid Daniel och såg loppet också och Don Fanucci såg ju otroligt bra ut. Det blev nog den där körningen i slutet av nerförbacken där Hip Hop Haufor och Horsy Dream körde mot varandra som satte sig i benen sista biten. Tänk att han leder Prix d’Amerique till 200 meter kvar och inte har startat på tre månader. Om två veckor ska Don Fanucci Zet starta i Prix de France och där borde han vara högaktuell. som det såg ut i söndags i alla fall.
Elitloppsvinnaren från 2021 kanske blir den hete förhandsfavoriten till segern i årets upplaga om det blir en bra insats igen i Prix de France?
– Det finns egentligen ingen klar favorit till Elitloppet i dagsläget. Vi såg ju nu inför Prix d’Amerique att den riktiga storstjärnan saknades och hur öppet det är i eliten för dagen. Som det ser ut nu är väl Elitloppet lite grand i samma fas så här tidigt på säsongen.
Jean Michel Bazires vinnare Hooker Berry blev i alla fall en stjärna som tändes i söndags.
– Otroligt bra!
Men Bazire är ju tjurig på svenska regler som många vet och undviker att tävla i Sverige sedan han lastades med för mycket böter en elitloppshelg. Hur ska du få Bazire på andra tankar?
– Det är ju som det är med det där. Bazire har ju haft den inställningen ett tag men har ju skickat hästar under åren och låtit andra köra. Det får ge sig under våren hur det blir. Han har ju en annan otroligt bra häst i Beads som vann Prix de Luxembourg på lördagen. Vi har vetat om hans kapacitet men sedan hästen kom från USA har det inte fungerar för honom. Beads har galopperat och varit allmänt strulig. Nu fick han visa hur bra han är, spända linor och sparat i mål på 1.10,2 över 2100 meter. Ett väldigt bra besked.
Förhandsfavoriten i söndags Idao de Tillard kom bort direkt på grund av en galopp.
– Synd att Duvaldestins häst inte fick mäta sig mot de allra bästa. Självklart hoppas jag på Idao här på Solvalla. I fjol var det snack om hästen till Fyraåringseliten. Andra intressanta är Philippe Allaires Italiano Vero och Hohneck. Framför allt Hohneck tycker jag är väldigt intressant. Hohneck sprang ju sprinterdistans redan i fjol och för mig är han en optimal elitloppshäst på det sättet. Startsnabb och väldigt snabb, ingen Vincennes-typ av häst egentligen,
Någon annan het Prix d’Amerique-deltagare som du skrev upp på önskelistan?
 Horsy Dream blev det ju ett tufft upplägg för. En sådan häst skulle vara väldigt kul att få till Solvalla. Han har ju haft en otrolig utvecklingskurva de senaste sex månaderna. Sedan hoppas jag på ett snabbt tillfrisknade för Etonnant som ju ströks för borrelia. Etonnant saknade jag i söndags.

Föregående artikelInför V86: Kolgjinis kör på mot våren
Nästa artikelInför V86: Strålande förvandlingsnummer av Kylin Blom – ”Kan segerstrida”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.