Inför V86: Kolgjinis kör på mot våren

143

inför v86 kolgjinis kör på mot våren

Det kommer en vår och då ska stall Kolgjini vara med och köra om de stora titlarna.
En häst för vardagstravet har Athena Face varit hittills i karriären men formen är på uppåtgående och det femåriga stoet är ett bud i onsdagen V86® på Åby.
– Hon har haft problem med fräschören men duger fint i sin klass när hon funkar, säger Dante Kolgjini som körde uppladdningsloppet.

Om det ska bli avel eller fortsatt tävlande för femåriga Athena Face avgörs mest troligt i år.
Som lillasyster till derbyvinnaren Mosaique Face och Upset Face (som sprungit upp i guld) har hon haft ögonen på sig.
Under tre- och fyraåringssäsongen var vägen inte spikrak och stoet har ”bara” tjänat knappt 400 000 kronor.
Till onsdagens stolopp (V86-7) på Åbytravet kommer hon med en urblåsare i kroppen för två veckor sedan då det blev en tredjeplats.
– Hon hade inte startat sedan början av november då och det märktes att hon var lite seg. Nu med lopp i kroppen kan det bli seger, säger Dante Kolgjini som körde senast.
På onsdag är det Adrian som tar hand om tömmarna bakom Athena Face. En intressant häst för aveln men det kan lika gärna bli fortsatt tävlande.
– Det är en fin märr som haft problem under hela sin karriär och vi har inte riktigt bestämt hur vi ska göra med henne. Det är lite upp till henne själv och om hon hittar en kick till. Jag tror att hon måste hitta en växel till för att kunna duga bra på rikstoton. Känslan är att hon har lite mer pengar kvar att tjäna, säger Dante.

Tränat på utan avbrott
En stundtals regnig vinter i Skåne har inte påverkat gänget på gården i Lund så mycket. Banorna har hållit bra standard och läget med folk och få så här i början av februari är mycket bra menar Dante.
– Vi har faktiskt kunnat träna på hela tiden utan avbrott. Så det har varit positivt.
Som vanligt är det de stora unghästloppen som gäller för storstallet med de egna uppfödningarna.
– Det ser väldigt spännande ut. Vi har många treåringar och tvååringar som är fina. Dessutom många fyraåringar som inte riktigt visat det de egentligen kan. Jag tror att det kommer att bli en supersäsong.
På onsdag startar ni en häst på det stora streckspelet. Kan 6 Athena Face vara segermogen efter loppet senast?
– Jag tror att formen är nittioprocentig. Senast ville jag ge henne ett lopp i ryggar och hon höll farten godkänt. Hon hade inte speciellt hög puls efteråt utan det var mest farten hon saknade. Jag att hon kommer att göra ett bra lopp. Vi har  vässat upp henne i några intervaller och försöka flytta fram formen. Kommer hon till ledningen ska det vara bra chans.
Hur funderar ni kring det taktiska?
– Så länge hon inte är för laddad upp bakom bilen är hon väldigt snabb ut. Så det gäller att hålla henne lugn. Att hon kommer en bit ut i banan är ett plus då hon är ganska långklivad. Hon är lite av en frontrunner och de flesta lopp hon vunnit har varit från ledningen. Så jag tror att Adrian kommer att vara rätt så sugen på att skicka iväg henne. Hon kommer att gå med jänkarvagn denna gången också. Skor funkar hon bra på, hon har faktiskt tävlat med järnskor hela tiden.
2023. Nämn en häst du tror kommer att få ett bra år av de som tävlade förra året?
– Barack Face tycker jag har tjänat alldeles för lite pengar, det är kullens bästa häst i mitt tycke och vi siktar närmast mot Kungapokalen med honom. Om jag får nämna en annan så tar jag Blackhawk Face, den har jättehög kapacitet. Blackhawk har varit väldigt besvärlig hittills men skött sig fint nu i två raka. Han ska få starta på i lite enklare lopp, sedan derbyt det stora målet för honom. Vi tror att han har kapacitet för att kunna vara med där, säger Dante Kolgjini.

Föregående artikelInför V75 (jackpot): Elias tror på femte raka vinsten
Nästa artikelLuftade strupen i Prix d’Amerique

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.