Inför V75 (jackpot): Elias tror på femte raka vinsten

196
likeaboss mål 967 (2).jpg
TR Bild. Foto: Malin Albinsson

Det är lätt att gilla segerstaplaren Likeaboss.
På lördags startar han på V75® och jagar sin femte seger i rad.
– Det är en härlig häst att köra och jag tror på toppchans, säger kusken Elias Strandberg.

Alla gillar en vinnare och många har fattat tycke för Per Lindqvist Likeaboss.
– Jag gillar honom också skarpt. Det är en upplevelse att köra Likeaboss, säger kusken Elias Stranberg.
Sex gånger har Strandberg fått chansen bakom Likeaboss vunnit fem och dom fyra senaste i rad.
– Jag är oerhört tacksam att få chansen och fortsatt förtroende av Per. Jag har kört hästar med mer pengar på sig och bättre meriter, men sett till vilken klass han tävlar i så är det den bästa häst jag kört.
Elias Strandberg har fått en rivstart som kusk det här året, mycket tack vare Likeaboss.
– Jag har redan kört in över 200 000 kronor och mycket är ju hans förtjänst och sedan är jag mer tillgänglig numera. För några år sedan hade jag problem med hjärtat och sedan fick jag en fraktur på en hand som höll mig borta i månader. Jag jobbar som lärling hos min sambo Johanna K Karlsson och vi har ändrat lite i stallet och jag är mer tillgänglig som kusk numera.
På lördag är det finaler på V75® och Likeaboss lär bli favorit efter en imponerande seger i sitt försök. Snacket efteråt var hästens reaktion när Elias ryckte tussarna ur hästens öron.
– Ja, det är otroligt alltså, han kan kännas trött och oinspirerad hela loppet, men när jag rycker tussarna så tar han i som bara den och tar fram sitt fighterhjärta. Man undrar ju hur länge han ska reagera på detta, det känns lika härligt varje gång och jag hoppas det fortsätter så. Sedan finns det en del annat i utrustning och balans som vi inte har testat ännu. Helstängt huvudlag, barfota och amerikansk vagn, allt detta har vi kvar att prova.

Nyttigt att bli trött
Efter segern näst senast på V75 följde Likeaboss upp med en säker seger i ett enklare lopp i Örebro.
– Han fick faktiskt kämpa en del i den starten och han var lite trött. Sedan var banan inte speciellt gynnsam för honom och han blev även lite sliten av den anledningen också. Det var bra att han fick gå sig lite trött också för han behövde det inför finalerna och sedan är det ett måste om han ska fortsätta att utvecklas och kliva upp i klasserna.
Hur stora segerförhoppningar har du på lördag?
– Jag tror på en bra chans. Per är inte bara en duktig på att träna rätt, han vet exakt när hästarna är bra och har riktig fingertoppskänsla och Likeaboss kommer att vara ännu lite bättre den här gången. Hästen är inte så snabb från start, men nu lottades vi till ett fint läge och det är klart att jag är nöjd med det. Jag har pratat med Per och han är fortsatt nöjd med hästen. Likeaboss har visat att han inte är beroende av något speciellt lopp utan kan göra lite själv i loppen. Det känns bara bra helt enkelt.

Föregående artikelStallsnack efter Prix d’Amerique
Nästa artikelInför V86: Kolgjinis kör på mot våren

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.