Inför V75 (jackpot): Examensdag för segerstaplaren

58

Inför V75® (jackpot): Examensdag för segerstaplaren

I travbubblan är han omtalad sedan länge.
Nu ska han presentera sig för den breda publiken.
När V75® på lördag lockar med en saftig jackpot gör den kallblodige segerstaplaren debut i Svenska Travligan.
– Det är examensdags för honom, säger hästens tränare.

Det räcker att ta en snabb titt i hans resultatrad för att inse att Ulvsåsen (V75-4) inte är någon vanlig häst. Han inledde karriären med fem raka segrar och efter ytterligare åtta starter har han bara förlorat tre gånger. I år har femåringen förvisso galopperat bort sig som storfavorit en gång, men övriga tre lopp har han vunnit och senast gick han undan från ledningen utan några som helst bekymmer.
– Han fick en ganska dryg inledning för att komma till ledningen. Sedan fick han dämpa tempot och han vann med gott om krafter kvar. Han har vunnit tre av fyra i år med krafter kvar varje gång och han tränar fortsatt väldigt bra, så det klart att vi är lite optimistiska inför lördag, säger Anders Wallin.

Står perfekt till i loppet
Bergsåkertränaren har länge haft siktet inställt på lördagens lopp. Gunnar Wallbergs Minne med 200 000 kronor till vinnaren är en final i Dubbelcupen, samt ett försök i Svenska Travligans kallblodsdivision.
– Redan i februari såg jag att det var försök på Bergsåker, så jag hade som målsättning att försöka vara med här. Det är första delmålet för i år och det är lite skarpt läge med betydligt tuffare motstånd än vad han har mött tidigare.
Ulvsåsen vann försöket på Bergsåker från ledningen och allt talar för att han kommer få gå i den positionen även den här gången. Med 399 400 kronor intjänat står han perfekt inne på startvolten, gränsen för 20 meters tillägg går vid 400 000 kronor, och de värsta konkurrenterna startar med tillägg.
– Jag tror att han kan öppna riktigt snabbt om Per (Linderoth) börjar trycka av honom. Han har egentligen bara provat honom från start en gång, över 1 640 meter och han hade spår ett, och då spetsade han enkelt.

Har visat härlig stridsmoral
Ulvsåsen har för vana att vinna från ledningen utan att behöva spela ut hela sitt register. Men när han förra året blev rejält utmanad visade han en glödande stridsvilja. Då var det ett annat segervant kallblod, Lome Storm, som satte upp tempot och på den sista bortre långsidan lämnade tätduon det övriga fältet för att göra upp i en rafflande tvekamp.
– Då stred han och höll Lome Storm ifrån sig med en halv längd hela vägen. Det är väl enda gången han varit trött egentligen, så då visade han väldigt fin moral. I år har han vunnit med krafter kvar men den gången gjorde han en väldigt bra insats rent mentalt och jag tror inte att han ger sig utan vidare om han får häst utvändig tom sig, utan han strider nog på så gott han kan.
Det är jackpot på V75 och enligt prognosen kan en ensam vinnare med alla rätt bli 61 miljoner kronor rikare. Kanske är Ulvsåsen nyckeln till miljonerna? Hur som helst väntar en rafflande omgång på Gävletravet för såväl spelare som tränare.
– Det är jätteroligt det här. Det är ett fint lopp med fina motståndare och vi hoppas att det blir normalt kört. Det blir väldigt spännande på lördag!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelGelati Cut försvarar franska färgerna
Nästa artikelInför V75 (jackpot): Problemhästen som fann löpglädjen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.