Inför V75 (jackpot): Problemhästen som fann löpglädjen

56

Inför V75® (jackpot): Problemhästen som fann löpglädjen

Resultatraden var full av nollor när Teton Sweet Lindy kom till Markus B Svedberg. Efter fem starter för sin nye tränare har hon tjänat 385 000 kronor och vunnit två lopp på V75®.

Tävlingskarriären för Teton Sweet Lindy inleddes lovande. Några gånger blixtrade hon till och visade gott kunnande, men snabbt tilltog problemen. Stoet bröt vid flera tillfällen ut i sista sväng och när som helst i loppen kunde hon slänga sig i en omotiverad galopp. Markus B Svedberg tog över träningen i slutet av november förra året och då hade stoet en allt annat än smickrande resultatrad. De senaste fem starterna gav då raden d-0-0-0-0.
– Ägaren sa att hon hade en halvmiljon för lite på kontot och det tog jag med en nypa salt. Det var inga fel på henne när hon kom och vi började träna på efter mitt koncept i två månader innan det var dags för debut. Jag hade bra feeling och hon infriade förväntningarna. Efter det har hon utvecklats mer och mer, så det verkar som att ägaren hade rätt, säger Markus B Svedberg.
Det blev seger direkt i den nya regin och efter fem starter för Markus B Svedberg är resultatraden betydligt mer tilltalande med hela tre segrar. Senaste segern kom i Diamantstoets final på Solvalla med ett förstapris på 220 000 kronor.
– Hon var inte tom i mål då och gick en väldigt bra tid trots att hon inte travade så bra i sista sväng. Hon har blivit åtgärdad efter det och fick först ta det lugnt en tid men sen har hon tränat på, säger Markus B Svedberg.

En åtta på formskalan
På lördag är det dags igen när Teton Sweet Lindy startar i V75-2 och jagar tredje raka segern på V75®.
– Jag tror inte hon håller samma form som senast, den formen är svår att upprätthålla när hon inte startat på ett tag. Men jag tror ändå hon gör ett bra lopp och jag uppskattar att hon är en åtta på formskalan.
Utbrytartendenserna som Teton Sweet Lindy tidigare visat har man inte kunnat se minsta tillstymmelse till.
– Hon har skött sig i loppen vilket har varit skönt. Men i ett rundbanejobb i förra veckan försökte hon på upploppet, men jag var med på det och stoppade utbrytningsförsöket.

Är det något som oroar inför lördagens start?
– Nej, jag ska tala om för Magnus A Djuse som kör att han måste vara med i matchen. Jag utgår från att hon fortsätter att sköta sig.
I samma lopp selar stall Svedberg också ut You To Racer som körs av Andreas Lövdal.
– Hon kommer med färskare meriter och formen är bra på henne. Det är lite hugget som stucket vilken av mina hästar som är först i mål, men jag kanske tror lite mer på Teton Sweet Lindy. Hon har bättre meriter så hon får spela huvudrollen, säger Markus B Svedberg.

Obesegrad i år
I V75-3 startar Call To The Bar och i sulkyn sitter kusken som vinner mest lopp i Sverige: Ulf Ohlsson. Call To The Bar har vunnit hälften av sina åtta starter och i år är han obesegrad efter två försök. Markus B Svedberg låter nästan överraskad.
– Jag har egentligen inte haft några förväntningar på honom. Han är väldigt het och de hästarna brukar oftast inte ha den riktiga orken till slut. Men han har å andra sidan skött sig bra i lopp och har inte varit vass i själva loppen så jag får väl börja tänka om lite. Han har överraskat på mig, säger Markus B Svedberg.
– Jag har ändrat träningsupplägg för honom i år och nu ridtränas han bara. Han har gått väldigt bra, så vi verkar ha hittat ett vettigt sätt att träna honom på.
Call To The Bar tog i årsdebuten enkel ledning från spår sex, samma spår som han har nu.
– Nu är det V75, så det borde vara någon vass innanför. Jag ska testa ryckhuva på Call To The Bar i ett träningsjobb under vecka. Fungerar det bra får han gå med det på lördag.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 (jackpot): Examensdag för segerstaplaren
Nästa artikelV75 Jackpotanalys inför GÄVLE!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.