Inför V75/jackpot: Formstark hemmaduo

174

Inför V75®/jackpot: Formstark hemmaduo

Christoffer Eriksson plockar ut två intressanta hästar när V75 gästar Jägersro.
Mest betrodd är Rackham, som höll på att förpassa derbyfavoriten Don Fanucci Zet ur kvalen efter ett offensivt upplägg.
– Jag tror att vi får en ännu bättre prestation nu, säger hemmatränaren.

Inför derbykvalen var Don Fanucci Zet klar förhandsfavorit hos ATG.
Det blir han knappast när hästarna kör ut på banan på söndagen.
En av anledningarna är Rackham och Christoffer Eriksson.
Det var nämligen ekipaget som svarade ut storfavoriten i tredjespår sista varvet och på så vis såg till att denne aldrig fick närkontakt med ledande Västerbo Lexington och fick nöja sig med andrapriset – vilket i sin tur gav ett dåligt startspår i finalen.
Rackham slutade fyra i mål och missade derbyt, istället kommer hästen ut i V75 mot betydligt lindrigare motståndare.
– Prestationen var bra och hästen kändes fin. Han fick en lite jobbig väg fram till dödens. Marcs häst blev lite väl pigg, så jag fick lägga en rejäl speed efter ett varv, bara för att komma förbi honom. Sedan kom Örjan, lite för sent för att släppa ner honom och lite för tidigt för att kunna svara, förklarar Eriksson sin offensiva taktik och spår en ännu starkare insats på lördag.
– Hästen hade stått över lite innan, han hade varit sjuk. Även om han gick ett bra lopp så tror jag att han hade kunnat vara lite vassare. Jag tror att vi får en ännu bättre prestation nu.

Utan skor igen
Om kvaliteten på motståndarna är lägre denna gång så är det snarare kvantiteten som skrämmer. Från tredje led bakom startbilen blir många konkurrenter att runda i ett 14 hästar stort fält.
– Det är aldrig lätt från spår 13, men han är ingen startraket. Har vi lite tur kan vi komma igenom hyggligt, spår 13 är i alla fall bättre än 11 och 12.
Är det risk att det blir för långt fram, eller har du feeling den här gången?
– Jag har en bra känsla att han gör ett bra lopp. Sedan hänger det på var han hamnar någonstans, men han tål att göra jobb själv och han kan också avsluta bra om det blir ett sådant lopp han får.
Hur högt håller du honom?
– Det är en bra häst. Han har fortfarande lite för stor kropp för sitt eget bästa, så jag tror att han blir bättre desto mer han får vara med. Nästa år tror jag att han får en nivå till.
Du körde barfota runt om för första gången senast, hur fungerade det?
– Bra, det är en barfotahäst. Men han har inte haft kroppen med sig och klarat av det tidigare, men nu känns det bra så han får fortsätta så, säger Christoffer Eriksson.

”Senast gick han ett fantastiskt lopp”
En varning utfärdas även för jätteskrällen Ghazi B.R. i V75 avdelning 5.
– Det är en fin häst som gjort bra lopp i de här tre starterna för oss. Han har haft väldigt otur som fått startspåren 12, 10, 12.
– Senast gick han ett fantastiskt lopp, när han hamnade långt ut och långt bak och avslutade väldigt bra. Nu har han fått ett bra utgångsläge så kan han bara komma till så tror jag att han kommer att göra ett väldigt bra lopp.
Hur tror du att han hävdar sig mot de bästa hästarna i Sverige under hösten och vintern?
– Han kommer att växa in mer och mer, han har väldigt bra tryck i sig. Han har visat att han kan göra bra lopp, det är mer att det ska stämma på vägen, säger Christoffer Eriksson.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.