Inför V75 (jackpot): Gulddebut för elitloppshästen

85

Inför V75 (jackpot): Gulddebut för elitloppshästen

Han var fjärdehandsfavorit i Elitloppet.
Men har aldrig startat i gulddivisionen.
På lördag är Seismic Wave ett hett segerbud i högsta klassen på V75®.

Seismic Wave (V75-3) var den stora jokern i Elitloppet i maj. Efter att gången innan ha gått en ursinnig slutrunda i sitt första möte med den äldre eliten spelades han till fjärdehandsfavorit i Solvallas prestigelopp. Där hade han emellertid ingen av sina bättre dagar och slogs ut i försöket. Därefter levererade han på nytt en mäktig avlutning i Kymi Grand Prix, men då han i starten efter det galopperade bort sig i St Michel-Ajo gick han till vila. I förra veckan var han tillbaka efter sitt sommaruppehåll och stack då undan till överlägsen seger från ledningen över 1 640 meter.
– Han vann jättelätt och framför allt såg han väldigt fin ut. Han var spänstig och bra och vi var jättenöjda. Han har tagit loppet fint och allt ser bra ut, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

”Han ska ha bra chans”
I lördagens gulddivision, Silverörnen över 2 140 meter, startar Seismic Wave från innerspår bakom bilen.
– Som jag har förstått det är inte innerspår på Solänget det mest optimala men han är väldigt balanserad och cool så jag tror inte att det ska vara något problem. Och han är kvick ut.
Att det är 60 mil från gården i Stjärnhov till Solänget i Örnsköldsvik är inte heller något som oroar.
– Han har varit upp till Skellefteå tidigare och övernattat och vunnit på V75, så den långa resan tror jag inte är något problem.
Örjan Kihlström ska köra Seismic Wave för första gången i år men duon har ett enastående facit sedan tidigare, sex segrar på sju starter, och kommer ha ett massivt favorittryck på sig när startbilen börjar rulla.
– Det är debut i gulddivisionen och där är det bra hästar, men han är väldigt bra och jag tycker att det är hästar som han matchar. Han har ju mött guldhästar förut men inte på V75. Han känns fin och jag tycker att han ska ha bra chans, säger Lövdal.
Det är jackpot på V75 och sjurättspotten beräknas uppgå till 46 miljoner kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 (jackpot): Solänget – banan där man aldrig ska släppa spets
Nästa artikelV75 Solänget – Jackpottips + Nästagångare

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.