Inför V75 Jackpot: Han har flera starka kort med i jackpotleken

150

Inför V75 Jackpot: Han har flera starka kort med i jackpotleken

Jörgen Westholm är påpassad av media inför lördagens V75-tävlingar.
Och inte undra på det.
Han har flera starka kort med i jackpotleken.
– Jag har aldrig gett så mycket intervjuer och grejer som under den här veckan, säger Rommetränaren.

Intresset är alltid stort inför V75 och i dessa tider när nästan all annan sport ligger nere är intresset större än vanligt. Att lördagens omgång på Örebrotravet lockar med en jackpot som kan göra en ensam vinnare 75 miljoner kronor rikare höjer pulsen ytterligare. En av de aktiva som står i blickfånget är Jörgen Westholm med sex hästar till start.
– Jag åker till Örebro med en bra känsla. Jag har aldrig gett så mycket intervjuer och grejer som under den här veckan. Jag har till och med varit med i en travpodd, min första podd hittills, så jag verkar verkligen vara het inför den här dagen, säger Jörgen Westholm glatt.

Räds inte dödens
Han rankar Unique Juni (V75-4) som sitt allra hetaste segerbud. Hon avslutade vintern i Frankrike med seger och efter en heroisk insats som tvåa gången efter vann hon senast i överlägsen stil efter anfall från fjärde par utvändigt på den sista bortre långsidan.
– Allt har varit bra med henne efter senaste starten, som var mäktig, och hon var bra i starten på Solvalla också. Hon har varit bra i fem starter i år och hon tål att gå lite tuffare upplägg också. Så skulle det bli dödens tycker jag inte att hon är golvad då heller. Men jag kommer att köra från start och hon är absolut min bästa chans i omgången, säger Westholm utan ett uns tvekan i rösten.

”Kommer vara bättre”
I dagens huvudnummer, styrkeprovet Orebro Intn’l (V75-7) över tre varv, har Jörgen Westholm två hästar till start. Av dessa tror spelarkollektivet mest på fransosen Figaro Vici, som senast slutade trea i årets första start på svensk mark.
– Jag tror också mest på honom av våra två men jag var besviken på honom i Sverige-comebacken. Jag hade förväntat mig mer men han hade kanske resan i kroppen. Han hade ganska nyligen kommit hem från Frankrike och kan ha varit nedsatt av det. Banan var lite lös också. Han gillar inte lös bana. Nu lovar de regn och Örebros bana är ofta i behov av regn, så det kommer nog bli en bana som passar honom. Sedan är det väl lite kuskplus på honom också. Hästen kommer vara bättre än senast och jag hoppas absolut att han kan vara med i segerstriden. Lång distans har han visat att han gillar och så hade vi tur att få Björn (Goop) på honom också. De har funkat väldigt bra ihop tidigare.
– Flash Hammering trivs på lång distans. Senast blev det helt fel för honom. Det blev slaskbana och han hatar stänk. Så han gav bara upp där. Han känns fin i träningen och sådär men det är Figaro som är A-hästen i det loppet från vårt stall.

Varnar för stallkamraten
I det inledande klass II-försöket kan vinnaren mycket väl heta Easy Cash (V75-1).
– Jag tycker att han är ett givet streck. Om han inte galopperar. Det finns en liten galopprisk från femtespåret men han har tränat fint hela vintern och jag har satsat för att ta ut honom i ett V75-lopp eftersom han står så bra inne i klassen.
Även Strong Heartbeat (V75-5) ska räknas tidigt. Trots spår i andra ledet bakom startbilen är han spelad till favorit i klass I. Hans tränare tror på honom men lyfter ett varningens finger för stallkamraten Whelk.
– Strong Heartbeat valde jag lite fel med efter värmningen senast. Han har alltid gått med entömsbett och jag tog bort det när han värmde så extremt fint. Det var hans bästa värmning någonsin. Men jag gjorde ett felval och han hängde högertöm i sista kurvan och när jag skulle försöka korrigera upp honom stördes han till galopp av det. Den här gången åker entömsbettet på och han har varit fin i träningen. Men det är inte så lätt från det där spåret och jag har en liten varning i loppet.
– Om Whelk skulle få spets är det inte säkert att det går att slå henne. Jag tycker att hon gjorde en fantastisk årsdebut senast. Vi hade inte vässat henne så det var lite förvånande att hon var så extremt bra, men det är en bra häst i grund och botten. Jag tycker att vi har två fina hästar i det där loppet och jag skulle inte spika Strong Heartbeat från bakspår. Han är fin i träningen och ska streckas, men jag tycker att spelarna ska ha med Whelk.

Föregående artikelV75 Jackpotanalys avd 1-5 från Tipsaren/Spelguiden
Nästa artikelTravlärling avskedad efter piskrapp

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.