Inför V75/jackpot: ”Hästen har aldrig i hela sitt liv känts bättre”

263

Inför V75/jackpot: "Hästen har aldrig i hela sitt liv känts bättre"

Han var vårens häst i eliten och radade upp segrar i Gulddivisionen.
Nu kommer Disco Volante från två raka galopper – senast i Elitloppet där han blev skrämd av en hög smäll precis i starten.
– Hästen har aldrig i hela sitt liv känts bättre än han gör nu, säger Stefan Melander.

Kalmartravet är värd för söndagens V75:a som traditionsenligt avslutar midsommarhelgen. Omgången är kryddad med en jackpot och det väntar 58 miljoner till en ensam vinnare enbart med sju rätt.
Disco Volante är hästen som inledde året strålande och tog sex segrar på de sju första starterna. De flesta loppen var i Gulddivisionen men på slutet har det gått grus i maskineriet. Det har blivit startgalopp två gånger i rad – dessutom i de stora loppen Olympiatravet och Elitloppet.
Precis innan bilen skulle släppa iväg hästarna i elitloppsförsöket hördes det en rejäl smäll på andra sidan staketet. Det skrämde Disco Volante i galopp.
– Han blev helt vild hästen. Det var nåt skott som brann av eller om det var raketer som sköts upp utanför banan. Polisen var ju där och försökte utreda det hela, säger Stefan Melander.
– Det var i alla fall olyckligt för hästen hade tränat väldigt bra inför Elitloppet och såg fantastisk ut innan loppet. Synd att det skulle smälla precis när bilen skulle släppa.

”Känns ruskigt fin – bra chans”

Hur känns Disco Volante efteråt i träningen?
– Han har aldrig i hela sitt liv varit så bra som han är nu. Hästen känns ruskigt fin. Helt ruggig faktiskt, säger Tarzan.
– Det är bara synd att han inte har fått till det på slutet. På Åby i Olympiatravet körde bilen för sakta och han blev för ivrig. Men det är bara att se framåt.

Disco Volante är i skrivande stund fjärdehandsfavorit i Kalmarsundspokalen, tillika Gulddivisionen V75-5 i Kalmar. Han har spår tio över sprinterdistans och körs av Ulf Ohlsson.
Vad tror du om möjligheterna?
– Han har rygg på startsnabba hästar så det kan ju bli bra ändå. Hoppas att han sköter sig nu för då är han så bra att han är med och gör upp om det. Jag måste tro på bra chans så fin som hästen känns. Vi gör inga ändringar utan barfota fram och samma vagn som tidigare, säger Melander.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75/jackpot: ”Två av mina hästar har aldrig varit bättre än de är nu”
Nästa artikelFem tippar V75 till Bergsåker 27 juni 2020

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.