Inför V75 (jackpot): Hemmaplan för 19-årige formkusken

79

inför v75® (jackpot) hemmaplan för 19 årige formkusken

Ung och hungrig och en av landets mest lovande kuskar.
19-årige Gustav Johansson körde in 6,1 miljoner kronor i fjol och är favorit till titeln till Årets komet i Travsverige.
– Det är roligt att resa runt och köra lopp men visst är det skönt att V75 avgörs hemma på lördag. Bästa chansen är Olga Utca, säger Halmstadgrabben som kör sex hästar på miljonspelet.

16 år gammal debuterade han som kusk i travets elitserie V75.
18-årsdagen firade han med en V75-seger.
Man kan säga att det flutit på jämnbra i rollen som kusk.
Under fjolåret tog han klivet fullt ut och etablerade sig som catchdriver med 6,1 miljoner kronor inkört och 58 segrar på 526 starter. Ett resultat som gör honom till förhandsfavorit i kategorien Årets komet på den nationella Hästgalan på Åby om ett par veckor.
Energi finns i massor i ynglingen född 2003 och förstås drömmar han om ett ännu mera framgångsrikt år än fjolåret.
– Ibland blir det inte så mycket sömn…men det är väldigt kul och man är väldigt inne i det här. Så det är ingenting man tänker på att det är jobbigt, säger Gustav Johansson.
Pappan Håkan B Johansson är banskötare på Halmstadtravet och en av Sveriges vassaste amatörkuskar. Morfar Lars G Edvinsson var en framgångsrik tränare i Halmstad på sin tid.
Så det finns att leva upp till.
Gustav Johansson har fått pokaler och blommor men behållit sitt försiktiga sätt.
– Man måste ha bra folk som satsar på en och bra hästar. Det är mycket som ska klaffa!

Tror på Olga
Under måndagen och tisdagen i Halmstads V75-vecka hann 19-åringen med att vinna tre lopp och det är en kusk i form som tar sig an uppgiften på lördag.
Han kör sex av de sju avdelningarna på V75 och svaret kommer utan betänketid när han ombeds utse bästa chansen.
– Olga Utca. Hon har gjort många fina lopp utan att få vinna och det är bara tillfälligheter som spelat in att det inte blivit mer framgångar. Jag tror på henne, säger Gustav.
Det är Vaggerydsproffset Sara Brodin som tränar nioåriga stoet 13 Olga Utca (V75-6) som inte hade inte vunnit lopp på tre år då hon slog till och imponerade i ett lopp ingående i V86 på Jägersro i början av januari.
I starten efter blev stoet trea i bronsdivisionen i Kalmar där hon avslutade vasst till ett tredjepris,
– Hon fick luckan väldigt sent och gick fort över mål, det var på ett bra sätt som hon var trea. Jag har inte pratat med tränaren men vet att hon inte tränas så tufft eftersom hon startat på rätt så tätt hela tiden och verkar trivas med det. Nej, jag tror att Olga Utca ska vara bra igen.
När hon vann stoloppet på Jägersro i början av året var det körning hela vägen vilket öppnade för Olga Utcas starka avslutning och hon vann med sex längder.
– Det är alltid är en fördel om det är tempo men den gången vann hon väldigt lätt också ska man komma ihåg. Hon är rätt tuff och tål att gå med i spåren sista varvet och hon känns absolut inte som någon ickevinnare, säger Gustav.
Vilken är din näst bästa chans på V75?
– Det är nog 12 Capriccio d’Amore (V75-1). Han fick ju ett tolfte men det är en väldigt fin häst som jag tror att han kommer att göra ett bra lopp. Men att vinna kanske blir tufft när 2 Con Crowe (jagar femte raka segern) fick spår två?
Någon annan av hästarna som spelarna ska tänka på av de återstående fyra du kör?
– Om jag ska nämna en tredje så blir det 4 Prutti di Mare (V75-2). Han har ett bra läge och en passande distans. En fin häst. Spets? Jag är inte säker på det men vi får trycka till lite från början i alla fall och vi lär få ett bra lopp i den främre träffen.
Har du planerat något med kompisar lördag kväll nu när du tävlar på hemmaplan?
– Vi nämnde det faktiskt här i början av veckan! Jag är ledig på söndag så vi får väl hitta på något.
Sedan blir det stor hästgala på Åby lördagen 11 februari. Har du fixat kavaj?
– Jag har en sedan tidigare och jag tror att allt är fixat i klädväg. Jag är nominerad till årets komet och det är jättestort.

Föregående artikelKlappat och klart för Prix d’Amerique
Nästa artikelOlyckskusken fick lämna sjukhuset

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.