Olyckskusken fick lämna sjukhuset

162

olyckskusken fick lämna sjukhuset

Marie Hafstad Eriksson som skadades i onsdagens olycka på travbanan i Sundsvall har fått lämna sjukhuset.
– Nackskador är allvarliga saker men hon verkar ha klarat sig efter omständigheterna bra, säger travbanechefen på Bergsåker, Henrik Montin.

Olyckan var framme i ett av onsdagskvällens lopp på Bergsåker.
En häst tappade farten i andraspår på den sista bortre långsidan och bakomvarande ekipage hann inte styra undan.
49-åriga Marie Hafstad Eriksson med amatörlicens på Bergsåker blev liggande på banan efter att ha åkt ut sulkyn bakom sin häst Bold Silver.
Travbanechefen Henrik Montin blev ett av många vittnen till olyckan.
– Hon hade ont i nacken och togs i ambulans till sjukhuset och alltsammans såg hemskt otäckt ut. Att hon fick lämna sjukhuset efter bara fem-sex timmar är ju jätteskönt. Sedan vet man ju inte var det tar vägen i framtiden. Har man gjort illa nacken kan man få långvariga bekymmer
men det är dumt att spekulera i det, säger Henrik Montin.
Marie Hafstad Eriksson är en amatörtränare från Stöde några mil från centrala Sundsvall som har hästar tillsammans med sin man.
Montin fick kontakt med olyckskuskens man tidigt under torsdagsmorgonen då han behövde komma ut ur det låsta stallområdet med parets hästbuss.
– Jag var nere och släppte ut honom vid fyratiden i morse och när han åkte härifrån skulle han förbi och hämta Marie på sjukhuset och åka hem. Hon naturligtvis mörbultad och det är trötta och behöver vara ifred nu ett tag. Jag är bara glad över att hon är hemma, säger Montin.

Omskakande händelse
Inblandade hästar klarade sig enligt uppgift undan med lindriga skador.
– Det är omskakande när det händer sådana här saker, man blir både rädd och chockad. Nu med distans är det naturligtvis dels skönt att hon verkar ha klarat sig efter omständigheterna bra. Samtidigt är jag väldigt nöjd med vår organisation med funktionärer och läkare som löste uppgiften på bästa sätt, säger travbanechefen under torsdagseftermiddagen.

Föregående artikelInför V75 (jackpot): Hemmaplan för 19-årige formkusken
Nästa artikelV75 Tips + UNIK STATISTIK inför HALMSTAD

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.