Inför V75 (jackpot): Hemmaprofilen tillfreds med favoritpressen

56

Inför V75® (jackpot): Hemmaprofilen tillfreds med favoritpressen

Swagger bär ett tungt favoritskap och är det stora hemmahoppet när V75® på lördagen gästar Bodentravet.
Det är ingenting som hans tränare och kusk har något emot.
– Jag tycker bara det är hedrande att just han är den största favoriten i omgången, säger Sandra Eriksson.

Det går inte att ta miste på hur mycket Swagger (V75-5) betyder för Sandra Eriksson. Hon har själv fött upp honom tillsammans med pappa Lars-Åke Eriksson, som också äger hästen, och hon ser nästan femåringen som sin tredje son.
– Egentligen är väl han den första eftersom han är äldre, men han är en av dem, säger hon och skrattar.
Hennes ögonsten är dessutom en sjutusan till tävlingshäst. När han i mitten av maj senast var ute i V75 hade han pulveriserat motståndet och var till synes på väg mot en överlägsen triumf när han galopperade på upploppet. Inför den starten ståtade han med tre raka segrar och han har även hunnit vinna ett lopp efteråt. Sandra Eriksson tror mycket på sin häst och låter övertygad om att han inte kommer ställa till det för sig med galopp den här gången.
– Jag tror att vi har ganska goda möjligheter att vinna. Jag har respekt för konkurrenterna, det är några som är tuffa, men jag har ändå ett slags lugn i kroppen för nu har han verkligen bevisat att han kan göra riktigt bra prestationer.
– Även om det blev galopp på upploppet senast han var med i V75 är jag inte allt för bekymrad nu. Vi behåller framskorna på och rycker bak, så han får lite mer vikt och det borde inte upprepas i alla fall. Och jag tror inte att skorna fram ska göra speciellt mycket på startsnabbheten. Han är snabb med skor också.

Perfekt utgångsläge
Just hur startsnabba hästarna är och vem som tar ledningen är något som spelare och experttippare diskuterar livligt inför loppet. Sandra Eriksson kan naturligtvis inte svara på den frågan med säkerhet men hon är nöjd med spår fem bakom startbilen.
– Med Swagger har jag helst spår fyra eller fem, eller sex kanske. Jag tycker att han har varit lite bättre när han haft sådana spår. Man får bäst fart med sig från svängen från de spåren och då har han varit snabbast. Sedan kan de öppna bra från spår ett och två också, det är ju V75-hästar, men i normala fall är det ganska svårt från spår ett och två över 1 600 meter i Boden.
Hon menar också att ledningen inte alls är något måste för Swagger.
– Självklart blir det tuffare för honom om vi hamnar utvändigt ledaren men samtidigt, med det loppet han gjorde i Umeå, känns det ändå som att han kan lösa det om han har en bra dag. Han går jättebra från alla positioner och är absolut inte beroende av någon ledning.
Sandra Eriksson utstrålar lugn och harmoni inför tävlingarna, och det kanske inte är så konstigt när man har en häst som Swagger.
– Jag känner som sagt ett ganska stort lugn inom mig. Allt har flutit på. Jag har varit nöjd med honom i jobben och det har funkat bra med allt vi har gjort. Det finns inga orosmoln och då blir man väl kanske lite lugnare.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.