Inför V75 (jackpot): Optimister på travturné

52

Inför V75® (jackpot): Optimister på travturné

En glömd hjälm i Östersund och ett par förlagda körglasögon någonstans i hästbussen.
Annars är allt bara finemang med Anders Lindqvist och Bengt Simberg under turnén genom Sverige med en av Europas bästa hästar Wild Love.
– Så bra som Wild Love kändes i tisdagens jobb på Umåker finns det ingen anledning att vara pessimist inför Norrbottens Stora Pris.

Efter en vinter i Paris i regi Anders Lindqvist har sjuåriga stoet Wild Love hittat nya växlar.
Världsrekordet och segern i miljonloppet Harper Hanovers under Solvallas elitloppshelg talade för sig själv. Stoet har travat in i Europaeliten.
Amatören Bengt Simberg från Halmstad och hans nyfunne vän Anders Lindqvist är på turné genom Sverige och hittills har tävlandet klaffat nära nog maximalt. Först en seger på Solvalla som gav en miljon kronor och i lördags ett andrapris i Östersund, värt 325 000.
Dessutom: kusken Kevin Oscarsson menade att Wild Love hade kunnat utmana om segern i Jämtlands Stora pris med tidigare lucka.
Bengt Simberg matchade sin häst till stoeliten i Sverige med 2,6 miljoner kronor intjänat. Utvecklingen fortsatte i Frankrike. I år har stoet sprungit in ytterligare 2,4 miljoner.
I lördagens miljonlopp Norrbottens Stora Pris (V75-7) är hon en av flera segerkandidater i ett öppet lopp.
– Det är verkligen en järnlady det här och det är möjligt att det blir ett lopp under midsommarhelgen också i antingen Rättvik eller Skellefteå, för hon kändes så väldigt bra i det senaste jobbet. Jag tror att hon kommer att vara bättre i Boden än vad hon var i Östersund, säger Anders Lindqvist.
Intervjun görs under onsdagen. Lindqvist och Simberg har boat in sig på familjen Sandströms gård i byn Stöcksjö, några kilometer från Umeå centrum.
Anders var tidigare travtränare i Umeå och har många vänner i de nordliga delarna av Sverige.
– Jag får träffa nya människor hela tiden. Anders känner en herrans massa folk, jättetrevligt, säger Bengt Simberg, skriven i Halmstad men på resande fot sedan i slutet av december.

”Ändrat rutten lite”
Hemma hos Lindqvist i Paris var det gott om plats. Under turnén i Sverige har herrarna fått trycka in sina tillhörigheter i en hästlastbil.
Bengt blev av med sin körhjälm i Östersund som någon lånade. Hjälmen kom till rätta igen och lämnades in hos Östersundstränaren Lars-Åke Svärdfäldt.
– Så jag får väl tillbaka den vad det lider.
Körglasögonen Lindqvist gillar bäst fanns i ett fack i väskan där han letade sist.
– Vi bor hos min syster Katarina i Umeå och trivs så bra här att vi ändrat rutten lite. Meningen var att vi skulle campa hos Roger Nilsson i Piteå något dygn innan loppet i Boden på lördag eftersom Wild Love är lite dålig att resa med. Men hästarna trivs så otroligt bra här på gården att vi räknar med att åka direkt upp till Boden på lördag. Det blir en så kort tripp ändå. Vi stannar hos Roger, ”min son i travet” som jag brukar säga, när vi vänder söderöver igen.

Träningsjobb och 13-årskalas
På tisdagskvällen var det 13-årskalas för Anders barnbarn Theodor. Tidigare under dagen hade Wild Love fått sträcka ut inne på Umåker tillsammans med resesällskapet och sparringen, treåriga ostartade stoet Staro Prima Donna.
– Banorna på Umåker var helt fantastiska måste jag säga, det var makalöst fina att träna på. Och så bra som Wild Love kändes i tisdagens jobb finns det ingen anledning att vara pessimist inför lördagen, säger svenskfransosen.
Telefonen ringer och dygnen i Umeå är fyllda av möten.
– Vi blev väl omhändertagna av Micael Ågren och Anna Johansson på Umåker och sedan surrade vi länge med Krister Söderholm. Vi blev erbjudna att köra provlopp där på kvällen men kalaset gick så klart före.

Vantrivs inte i rampljuset
Wild Love har tagit en av travets stora ambassadörer in på de stora scenerna igen. Lindqvist vantrivs inte.
Bengt Simberg rättar till luggen på Wild Love. Simberg har inte heller något emot att vara på turné och skära guld med täljkniv.
– Att hon skulle vara så startsnabb i Östersund var det väl ingen mer än Anders som hade räknat med. Nu fick hon ett bra spår i Boden också och det blir spännande att se vad hon kan uträtta, säger ägaren.
I Östersund tog Wild Love ledningen men fick släppa efter en bit. Loppet i Boden är ännu så länge ett vitt ark.
Lindqvist:
– Svårt att säga hur pass startsnabba de andra är i loppet men vi hoppas på en fin resa och känner oss inte slagna alls. Hon går med samma utrustning som i de två senaste starterna, barfota runt om och ett norskt huvudlag och en vanlig vagn, säger han.
Stockholm, Östersund och på lördag start i Boden.
Wild Love kvalade in som treåring i november 2017 och har efter det startat punktligt en eller par gånger varje månad. Och som det verkar blir hon bara bättre hela tiden.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.