Inför V75 (jackpot): ”Inte förvånad om han vinner”

39

Inför V75® (jackpot): ”Inte förvånad om han vinner”

Strong Pepper galopperade i årsdebuten och lämnade lite frågetecken efter sig.
På lördag när V75® går på Årjängstravet kryddad med en jackpot hoppas tränaren på revansch.
– Strong Pepper är en väldigt bra häst och kan vinna trots läget, så bra är han, säger Hans Christian Holm.

Strong Pepper visade upp sig på V75 för nästan exakt ett år sedan på Årjäng. Det slutade i en mycket enkel seger tillsammans med Erik Adielsson och hästen imponerade. Efter det matchades Strong Pepper mot den norska derbyt och vann ett av kvalen för att sedan sluta sexa i finalen.
– Han var bra även i finalen, men fick ett för tufft lopp. Han körde om ledningen och det kostade på och sedan fick han trava utvändigt ledaren och att han stumnade är inget att säga om, säger Hans Christian Holm.
Strong Pepper gjorde ytterligare fyra starter under fjolåret och vann två av dom innan han fick gå till vila och uppträning inför den här säsongen.
I vintras såldes hästen till hästägare hos Hans Christian Holm något som han är mycket tacksam över.
– Det är klart att det betyder mycket att en sådan häst kvar i stallet, intresset var stort och det var skönt att han blev kvar hos mig. Strong Pepper har alla möjligheter att gå långt och till och med upp i eliten om han får vara frisk.
Nu har inte allt gått på räls för femåringen som skulle ha gjort årsdebut för en månad sedan, men det blev inget med det efter en olycka på stallgången.
– Vi siktade på ett lopp under Oslo Grand Prix-dagen och hästen hade tränat starkt och det var något vi såg fram emot. Det skedde en incident på stallgången och han fick ett skrubbsår och vi fick skjuta på årsdebuten några veckor.
Valet blev Mantorpsloppet i början av juli och Strong Pepper galopperade dubbelt och gav en del huvudbry för tränare Holm.
– Det är klart att det inte var en sådan årsdebut vi ville ha. Nu tror jag mig veta varför och är inte orolig. Hästen hade lite ömma hovar och sedan tävlade han med en amerikansk vagn och den passade inte den gången och han får tävla i en vanlig vagn ett tag framöver. Nu travade hästen snabbt efter galopperna och kusken var nöjd och det tar jag med mig.
Vad har du för förhoppningar inför resan till Årjäng?
– Jag vet att hästen är bra nog att vinna om det klaffar. Jag har kört 1.14/2100 meter i träning med honom utan problem och han är mycket tränad och ska gå framåt med genomköraren han fick senast. Jag tycker ändå att Strong Pepper är lite svårbedömd och får ses som en outsider. Läget är som det är och hästen har gjort sina bästa lopp när han är med där framme. Kapacitetmässigt tror jag inte det är många eller om det finns någon som är bättre än honom och jag blir inte förvånad om han vinner. Strong Pepper känns väldigt fin i träningen.

Föregående artikelJACKPOT i sköna Årjäng och TIPSAREN har formen på topp!
Nästa artikelInför V75/jackpot: Tae Kwon Deo struken – men Kolgjini har andra segerkandidater

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.