Inför V75 (jackpot): Jimmy tror på sin segervana duo

80

inför v75® (jackpot) jimmy tror på sin segervana duo

Jimmy H Andersson jagar sin första seger på V75®.
På lördag kan det vara dags. Hans duo vet vad mållinjen ligger.
– Det är två segerhungriga grabbar som jag hoppas och tror på, säger Bollnästränaren.

På lördag avgörs V75® på Bergsåker och omgången kryddas med en jackpot där en vinnare kan bli 43 miljoner kronor rikare. Från och med den 1 december måste alla hästar tävla med skor och det kan ställa till det en del för både hästar och spelare.
Vad det gäller skor eller inte på hovarna är inget som Jimmy H Andersson behöver lägga ner så mycket tid på. Han har två hästar med på kupongen och bägge tävlar alltid med skor.
– För mina hästar är det bara positivt och jag ser det som en fördel för oss och hoppas att vi kan dra nytta av det, säger Jimmy H Andersson.

Tog en paus från travet
Jimmy H Andersson har en gedigen bakgrund inom travet. Han jobbade i flera år hos Svante Båth och skötte om två vinnare av Svensk Travderby, Poochai 2014 och Conlight Ås 2015.
– Det var stort att vinna två gånger i rad och minnen man inte lär glömma i första taget. Jag har faktiskt en avkomma till Conlight Ås i träningen som är riktigt fin och mamman är efter Good As Gold som vann derbyt 1995 så det är riktig ”derbystam”.
Jimmy fick problem med ryggen och valde att sluta med travet 2019.
– Man sitter ju en hel del i sulkyn och även i andra typer av vagnar och jag fick helt enkelt för ont i ryggen och det slet så pass att jag ville prova något annat. Jag började jobba på ett lager och där rör man sig med hela kroppen och andra delar av musklerna fick jobba.
Suget efter travet fanns där hela tiden och efter lite övertalning så drog han igång som egen för snart två år sedan.
Travet är ju en livsstil på något sätt och det är underbart att hålla på med hästar. Sedan vill jag inte ha det ogjort att jag valde att jobba med något annat, det var nyttigt. Jag har bra folk omkring mig och då kändes det bra att satsa och prova.
För ett år sedan köpte han och sambon Vilde Einungbrekke en gård strax utanför Bollnäs.
– Jag tycker att vi har börjar komma rätt på det. Det tar lite tid innan man kommer in i rätt rutiner och ska komma rätt i träningen. Hästarna har tävlar mycket bra den senaste tiden och vi är verkligen på rätt väg.

Hoppas på första segern på V75®
Stallet jagar sin första seger på V75® och drömmen kan bli verklighet på lördag.
– Det är två bra hästar och bägge har inställningen att dom vill vara först. Sedan är det tufft på V75, det vet alla, men jag kör ut med förhoppningar på båda.
– 8 In Love Mearas (V75-3) är först ut och fyraåringen har vunnit fem lopp på sex starter. Det är en bra häst som har flera goda egenskaper. Han är stark, snabb och samtidigt lugnet själv med viljan att vinna. Han känns bra i träningen och innan starten senast hade han inte startat på en månad och nu blir det tätare starter och det tror jag är en fördel. Lång distans har han inte testat på ännu, men det ska inte vara några problem då han är stark. Klaffar det så hoppas och tror jag att vi kan slåss långt framme.
– 5 Fortune Mearas (V75-7) har haft mycket bekymmer med skador som gjort att han inte kunnat starta så ofta och kontinuerligt. Nu tycker jag att han håller ihop bättre och jag har kunnat träna honom lite tuffare och det har han svarat bra på. Även han startat lite tätare nu och det ska vara positivt tycker jag. Han är startsnabb och spåret är ok även om jag gärna hade haft ett par hack längre in. Fortune Mearas har bara gjort 37 starter och vunnit tio av dom och är i grunden en väldigt bra häst och jag var mycket nöjd med honom vid segern senast och även han gillar att vinna.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.