Inför V75 (jackpot): Jokern som utmanar Don Fanucci Zet

53

inför v75® (jackpot) jokern som utmanar don fanucci zet

Don Fanucci Zet är storfavorit i Sundsvall Open Trot.
Men från ett betydligt bättre utgångsläge startar formtoppade jokern Best Ofdream Trio.
Och hans kusk har inte gett slaget förlorat.
– Vi gör allt vi kan för att vinna loppet och sedan får de fundera på hur de ska klå oss, säger Kim Eriksson.

Med i sammanhanget fjuttiga 1,6 miljoner kronor på vinstkontot har norsk-italienaren Best Ofdream Trio (V75-7) tjänat i särklass minst av samtliga deltagare i Sundsvall Open Trot. Faktum är att han istället skulle kunna gå ut i silverdivisionen. Men nu är det lördagens huvudlopp som gäller för femåringen och spurten han levererade i Åby Stora Pris för två veckor sedan vittnade om kapacitet långt över hans vinstkonto.
– Vi satt långt bak och han gick ”hemskt” över upploppet. Han var lite försiktig från start hästen och då ville jag inte störa honom utan det fick bli som det blev. Sedan avslutade han ju löjligt över sista rakan, säger Kim Eriksson, som håller hästen högt.
– Han är helt grym! Jag gillar honom väldigt mycket. Han är en liten skön kille med rå kapacitet och vilja och väldigt rolig att köra.

”Väldigt startsnabb”
Den Erik Killingmo-tränade hingsten inledde tävlingskarriären i födelselandet Italien som fyraåring och under debutsäsongen blev det 8 segrar på 15 starter. I år har hans utvecklingskurva fortsatt brant uppåt. Årets 13 lopp har genererat 5 vinster och 4 andrapris och efter den mersmakande fjärdeplatsen på Åby räknas han nu som en av de främsta utmanarna till lördagens största favorit på V75 – Don Fanucci Zet.
– Han kan säkert få ledningen. Vi får se hur det där blir men han är väldigt startsnabb om man väljer att trycka av honom och löper väldigt fint när han inte har några hästar framför sig. Senast krånglade han som sagt från början när han hade mycket hästar runtikring och han är helt klart mer avslappnad med framspår.
Best Ofdream Trio startar från spår tre bakom bilen, tre snäpp innanför Don Fanucci Zet, och på frågan hur han ser på möjligheten att besegra storfavoriten svarar Kim Eriksson småkaxigt:
– Jag tycker att det är de som får fokusera på hur de ska besegra oss. Vi gör allt vi kan för att vinna loppet och sedan får de fundera på hur de ska klå oss.
Det ligger jackpotmiljoner i potten och blir man ensam om sju rätt beräknas belöningen uppgå till 49 miljoner kronor. Kanske är det Best Ofdream Trio som slutligen avgör var miljonerna hamnar…

Föregående artikelSuccé för Bjurman i norska kallblodsuttagningarna
Nästa artikelInför V75 (jackpot): Upplagt för ny storloppstriumf i Sundsvall

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.