Inför V75 (jackpot): Upplagt för ny storloppstriumf i Sundsvall

61

inför v75® (jackpot) upplagt för ny storloppstriumf i sundsvall

Trots galoppen i Elitloppet är han vinstrikast i landet.
Och det mesta talar för att han tar en ny miljonseger när han på lördag startar i Sundsvall Open Trot.
– Allt har var perfekt i träningen, säger Don Fanucci Zets tränare Daniel Redén.

Galoppen som storfavorit i Elitloppet är lagd till handlingarna och Don Fanucci Zet (V75-7) har efter debaclet på Solvalla för tre månader sedan tagit tre raka storloppssegrar. I Norrbottens Stora Pris ledde han från start till mål, i Årjängs Stora Sprinterlopp krossade han motståndet via en mäktig slutrunda i tredjespår och senast joggade han hem Hugo Åbergs Memorial från ledningen.
– Han kändes strålande hela dagen i Malmö senast och behövde heller inte gå tom för att vinna loppet. Han såg stark ut hela vägen och allt har var perfekt i träningen efteråt, upplyser Daniel Redén på Stall Zets hemsida.
Med 3,7 miljoner kronor insprunget under 2022 är Don Fanucci Zet årets vinstrikaste travhäst i Sverige och när det på lördag är jackpot på V75®, en eventuell ensam vinnare med sju rätt beräknas få 49 miljoner kronor, går han ut som storfavorit i Sundsvall Open Trot, där en miljon kronor väntar på vinnaren. Han startar från spår sex bakom bilen och det finns inga moln på himlen inför loppet.
– Hästen reser bra och är van att åka längre sträckor, så det finns inga minus egentligen. Han tävlar barfota runt om som senast samt med helstängt huvudlag.

Amerikansk vagn för första gången
Daniel Redén har ytterligare en häst till start som kan spela en huvudroll när jackpotmiljonerna ska fördelas bland spelarna. Hårdingen Versace Face (V75-6) kommer med tre raka andraplatser i resultatraden och från ett perfekt utgångsläge, och eventuellt med amerikansk vagn för första gången i karriären, kan han vara vinnaren i bronsdivisionen.
– Versace Face blev kvar i ledarryggen senast och såg väldigt fin ut hela vägen. Hästen lever på sin styrka och spåret blev bra. Det var länge sedan han startade med bil, så det kan eventuellt bli så att vi slänger på en amerikansk vagn. Barfota bak som vanligt, säger Daniel Redén.

Föregående artikelInför V75 (jackpot): Jokern som utmanar Don Fanucci Zet
Nästa artikelToppmöte på Rivieran

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.