Inför V75/jackpot: Kihlström om sill och midsommarchanser

175

Inför V75/jackpot: Kihlström om sill och midsommarchanser

Hallå där…
…Örjan Kihlström som plockade sju segrar på Solvalla på onsdagen och har en aura av formkusk över sig inför Kalmars V75-tävlingar på söndagen i midsommarhelgen.
– Formkusk? Ja…det måste man väl säga.

Örjan Kihlström dominerade på Solvalla under onsdagen då han bokförde sig för sju segrar. Det är inte ofta kuskar vunnit sju segrar på samma bana under en tävlingsdag och på Solvalla var Kihlström andre kusken ut att lyckas med konsttycket.
– Ja, de säger att det bara är Björn som vunnit sju på Solvalla tidigare och för mig var det första gången överhuvudtaget på samma bana under en tävlingsdag.
Du hade körledigt på midsommarafton. Vilken är din favorit på midsommarbordet?
– Sill äter jag både till fest och till vardags. Det tycker jag mycket om. Så sillen är favoriten. Snaps har det varit lite av under åren eftersom det oftast är tävlingar på midsommardagen.
Du kör fem hästar på V75 och sju stycken totalt i Kalmar på söndagen. 12 Double Exposure (V75-3) blir stor favorit i Stoeliten efter hennes ruggiga avslut från kön senast i Jämtlands Stora Pris. Det måste vara form på den kanten?
– Hon var verkligen jättefin i Östersund och det är bara att hoppas att hon är lika bra igen. Ja, hon verkar ha full form.
Vad talar emot att det blir en seger för Double Exposure i Kalmar?
– Une Etoile Gar såg ju fantastisk ut i höstas. Så det som mest skulle kunna tala emot är väl om Nurmos häst hittat tillbaka till den formen. Nu har Une Etoile Gar inte riktigt ”varit där” i starterna i år. Men som sagt, som hon såg ut i höstas är hon ju inte att leka med.
Double Exposure borde vara din bästa chans i Kalmar?
– Ja, det är det ju.
Du kör fem hästar inom ramen för V75-spelet. Kan du dra till med din ”näst bästa chans” på förhand?
– 8 Guillaume Boko (V75-4) eller 3 Hill Street (V75-6) är väl de som kommer efter. Det är hugget och stucket mellan de två. Att Guillaume Boko är bra vet vi men den kan jag ändå inte säga så mycket om eftersom jag aldrig kört den. Men Hill Street känner jag ju till. Det är en fin häst. Han gick godkänt senast men hade varit ifrån lite då och kommer nog att vara lite vassare den här gången. Så jag hoppas att han gör ett bra lopp och kan vara med i den främre träffen, säger Örjan Kihlström, som efter onsdagens sjuling på Solvalla ståtade med 6 487 segrar som kusk.

Fotnot: Första V75-start på söndag är den vanliga tiden, klockan 16.20.

Föregående artikelInför V75/jackpot: Heta chanser för Nurmos i Kalmar
Nästa artikelInför V75/jackpot: Fyra Kolgjini-chanser på V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.