Inför V75/jackpot: Heta chanser för Nurmos i Kalmar

158

Inför V75/jackpot: Heta chanser för Nurmos i Kalmar

Ett toppsto med formen i antågande och en färsk finalvinnare som står kvar i klassen.
Timo Nurmos selar ut en stekhet duo när V75 på söndag avgörs i Kalmar.
 
Une Etoile Gar (V75-3) kom till Timo Nurmos från Italien för snart ett år sedan och innan hon gick till vinterträning hade hon imponerat stort. Sex starter resulterade i fyra segrar, varav tre i stoeliten, och hennes kusk Jorma Kontio hyllade henne. Men i årets två starter har inte den sjuåriga italienskan rosat marknaden på samma sätt. Visserligen stod hon för en visslande avslutning som femma i årsdebuten men senast hade hon inget att komma med i Jämtlands Stora Pris. Det fanns emellertid förklaringar.
– Banan passade henne inte senast. Den var väldigt tung. Hon behöver riktigt fäste och hon var med i startrusningen också, säger Timo Nurmos, som låter påtagligt nöjd med hästen inför söndagens start i stoeliten.
– Hon har tränat bra inför båda loppen i år men hon behövde förra loppet också för att hitta den riktiga formen. Jag tror inte att hon är långt ifrån toppformen nu.
Double Exposure är stor favorit i loppet från spår fyra men Une Etoile Gar drog spåret invändigt om henne och Timo Nurmos räds inte motståndet.
– Hon har räckt bra i stoeliten tidigare och jag är inte rädd för någon märr när hon är i form. Hon har inte visat den rätta formen än men hon behövde ett par lopp i kroppen förra året också. Sedan började hon räcka till bra…
 
Sjunde raka silverstarten
Solvallatränarens andra häst i Kalmar är V75-kändisen Man At Work (V75-6). Han gör sin sjunde raka start i silverdivisionen, vars final han senast vann från ledningen under elitloppshelgen på Solvalla. Den här gången startar han från spår fyra bakom bilen.
– Man At Work har bra förutsättningar. Han känns bra efter finalsegern och har ett bra spår. Han kommer gå utrustad som tidigare. Vi hoppas på ledningen, säger Timo Nurmos.
Bästa chansen?
– Man At Work har visat riktig form men man får inte glömma Une Etoile Gar.
 
Ola Johansson, Kanal 75
Föregående artikelInför GS75: Jagar revansch efter snöpliga galoppen
Nästa artikelInför V75/jackpot: Kihlström om sill och midsommarchanser

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.