Inför V75 (jackpot): Landets hetaste kusk hyllar hästarna

160

inför v75 (jackpot) landets hetaste kusk hyllar hästarna

34 segrar i november.
Rikard N Skoglund är landets hetaste travkusk.
På lördagen kör han samtliga lopp på V75.
– Man är aldrig bättre än hästarna man kör. På lördag tycker jag det ser bättre ut på förhand än det gjort någon gång i år på V75.

Rikard N Skoglund gör sitt tredje år som kusk på heltid och frågan är om catchdrivern varit bättre. I november fick han segerdefilera 34 gånger och vann nästan var femte start.
– Trav är en materialsport. Alla på topp 10 är bra kuskar. Nu har jag fått köra bättre hästar i november än i oktober, september, det tror jag är den enkla förklaringen. Till exempel har jag fått köra mycket åt Robert Bergh, säger Rikard N Skoglund om sin formstarka månad.
Nu är vi inne i december och Rikard N Skoglund har klättrat till tredje plats i den Allsvenska kuskligan bakom Ulf Ohlsson och Örjan Kihlström. En liga som Ulf Ohlsson avgjort för länge sedan.
Bryr du dig om Allsvenska kuskligan?
– Om jag vinner den bryr jag mig, säger 32-åringen och skrattar.

Kollar lopprepriser
Rikard N Skoglund har vissa rutiner för att hela tiden utvecklas som kusk, bland annat så tittar han om samtliga sina lopp på kvällen innan han går och lägger sig.
– Jag kollar vad jag gjort rätt och vad jag gjort fel. Det är alltid något man lär sig.
Vad tänker du när du kör ut i lopp? Är det annorlunda när man kör i flyt?
– Jag tycker man samlat på sig rutin även om jag är ganska ny som catchdriver. Jag försöker alltid ta med en positiv känsla när jag kör ut till loppen. Det enda man kan överföra till hästarna är känslan.

På lördagen är Robert N Skoglund flitigt anlitad på Bergsåker och kör i samtliga lopp på V75.
– 2 Navona (V75-1) tycker jag var jättefin sist. Vi tog ledningen och mötte Karsima Boko som blev het på utsidan. Jag plockade upp henne i sista sväng men hon bröt ner och rullade till i tempoökningen in på upploppet. Hon hoppade med allt kvar, hade jag haft vänsterstång på henne hade jag vunnit, eller om jag inte plockat upp henne hade jag vunnit. Om jag fått köra om loppet hade jag vunnit. Hon är snabb ut, vi har ett bra spår och det ser ut som en bra chans. Hur skor påverkar vet jag inte.
– 9 Jano di Quattro (V75-2) är stark den här hästen och distansen är jättebra för honom. Jag lyssnade på någon intervju med Robert Bergh att det lät uppåt. Jag tycker den här hästen är häftig, oöm. Jag tror absolut inte han är borta i ett sådant här lopp, han är definitivt starkast. Han är säkert gynnad av alla måste gå med skor.
– 6 Sir Henry P.Hill (V75-3) har jag inte kört på jättelänge. En häst som gått bra tidigare. Han är relativt ny i guld och det här loppet känns perfekt för det är ingen som sticker ut. Jag tycker det ser vidöppet ut och han behöver inte alls vara borta.
– 2 Tangen Töff (V75-4) har ett bra läge, han är ganska snabb ut i volten. Det är också stark häst. Jag tycker att de bästa står på mellanvolten här och rankar Tekno Jerven före Tangen Frikk, som jag vann med senast, och Gorm som tredjehäst. Jag tror det blir svårt att stå emot de hästarna, men jag har inte gett upp. Min häst är intressant om man garderar och jag trycker att han är förstahäst på främre volten.
– 3 Van Gogh Z.S. (V75-5) körde jag i finalen på Solvalla men det blev helt fel och vi fick backa sist. Han gjorde ett bra lopp i skymundan. Nu är det ett bättre läge. Man får lyssna på vad Robert Bergh säger. Det är en V75-meriterad häst som säkert kan dyka upp där framme.
– 9 Okashi Cheri (V75-6) får svårt att vinna från bakpår över 1600 meter. Han möter bra hästar och vi får rikta in oss på en bra placering. Han är bara aktuell vid en större gardering.
– 3 Global Lover (V75-7) var jättefin på Solvalla sist då jag körde. Vi hade spår 7 bakom bilen och jag körde till mig ledningen efter en bit. Jag fick bestämma och han gick undan med jättemycket sparat. Jag hoppas på ledningen och det känns som min bästa chans på lördag.
– Sedan får vi se hur hästarna går över huvud nu när det är skotvång, vilka som påverkas positivt och negativt med skor på.

Föregående artikelInför V75 (jackpot): Hallå där, Hans R Strömberg…
Nästa artikelFinsk miljonvinst på V64

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.