Inför V75 (jackpot): Hallå där, Hans R Strömberg…

67

inför v75 (jackpot) hallå där, hans r strömberg

…som spikar sin hederhäst On Track Piraten (V75-3) i tränartipset 5 Tippar V75.

Du måste vara väldigt nöjd med On Track Piraten för dagen med tanke på att du singelstreckar honom?
– Det var så svårt att hitta spikarna så jag tänkte att jag chansar lite och klämmer till med honom när han fick spår ett och allt, säger Rättviktränaren.
Genom karriären har han varit känd för att vara som allra bäst på vintrarna, är det så att hans fruktade vinterform sitter där nu?
– Han känns så otroligt pigg! Jag körde honom på banan i dag (onsdag), visserligen bara 1.21 i 1600 meter, men det var fullt i linorna om man säger så…
Vässar du upp honom extra inför lördagens start?
– Inte något speciellt utan han går sina jobb. Han har haft det lite lugnare mellan starterna men nu körde jag på rakan i måndags och lite på banan i dag, och så blir det en lättare tur på fredag för att hålla igång honom.
Han har inte vunnit lopp på 22 starter och nu är det gulddivisionen, så det är småkaxigt att lämna honom ensam på kupongen…
– Jag är lite färgad naturligtvis men jag är väldigt nöjd med honom. Han har suttit fast lite på sistone och från ett fint läge har han möjlighet att få ett jättefint lopp.
Han fyller 14 år vid årsskiftet, några ålderskrämpor måste han väl ha efter en lång karriär i eliten?
– Det klart att han har det och segrarna trillar inte in som förut. Men Zlatan vinner inte heller alla matcher. Han har inte haft några skador men för ett år sedan hade han lungproblem som kanske har satt ner honom lite. Så det finns vissa slitningar här och där, både fysiskt och psykiskt. Men han tycker fortfarande att det är lika roligt att träna.
Innerspår bakom bilen över 2 640 meter, vad säger du till kusken Erik Adielsson inför loppet?
– Han kanske också har läst mitt tips (skratt).
– Jag brukar inte säga så mycket till kuskarna men jag tycker att det är roligt att Erik kan köra. Han är kanske den kusk som har vunnit flest lopp med ”Piraten” och det lät på honom som att han tycker att det ska bli roligt att köra honom igen. Och jag vill att han kör nästan som i fornstora dagar och verkligen ger hästen chansen.
Hur länge till får vi se ”Piraten” på banorna?
– Han får springa den här vintern om han räcker till någorlunda. Han går bra med broddar och skor. Många andra blir sämre med det men han har ingenting emot det. Och det finns passande lopp för honom på Romme den 18:e och i Bollnäs den 1 januari. Så jag hoppas att han håller stilen över de loppen i alla fall.
Du har även med Mercedes (V75-1) på lördag. Hur är läget med henne efter tävlingsuppehållet?
– Hon kändes fin i ett banjobb i dag. Hon gick inga tider att tala om men kändes fräsch och fin. Hon är grundkapabel men svår att hålla fräsch. Jag hoppas att hon kan göra ett bra lopp men jag tror inte att hon räcker till vinst.
Då får vi önska lycka till och tacka för pratstunden!
– Tack själv!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.