Inför V75/jackpot (lördag): ”Kommer nog avsluta sin karriär i gulddivisionen”

74

Inför V75/jackpot (lördag): ”Kommer nog avsluta sin karriär i gulddivisionen”

11 segrar på 14 starter.
Det är Naheeds facit så här långt.
På lördag startar han i V75® på Gävletravet.
– Det är en unik häst som vet var mållinjen ligger, säger tränaren Oscar Berglund.

När den tyskfödde hingsten köptes till Sverige förra året hade han vunnit sex av åtta lopp. Hos Oscar Berglund har segertåget fortsatt. I fjol vann han tre av fyra lopp och efter ett längre uppehåll är Naheed (V75-5) i år tagit två raka segrar.
– Han är en fantastisk häst med vinnarmentalitet, och de växer inte på träd. Det har varit lite småstrul som gjorde att det tog sin tid innan han kom ut i år men med en sådan här häst vill man inte chansa utan han fick gott om tid på sig. Han är tacksam att jobba med och nu har vi medvetet startat igång honom i lugn och ro uppe i Norrland. Ska man vara helt ärlig har det varit två prov utan något riktigt värde och han har vunnit utan att ta ut sig alls. Men vi har inte heller växlat upp inför loppen utan tanken är att de ska föra fram honom och det tycker jag också att de har gjort, säger Oscar Berglund.

”Kan inte vara mer nöjd”
Hur känns han i träningen efter senast?
– Nu har vi trimmat på rejält och han ser fantastisk ut i jobben. Han är fräschare och finare än någonsin och jag kan inte vara mer nöjd än vad jag är med honom.
Han bara vinner och vinner – hur hög potential bedömer du att han har?
– Han har förmodligen potential och verktyg att vandra genom alla klasser på lördagarna. Det finns mycket jobb kvar att göra och det är upp till mig att ta fram det ur hästen. Om jag lyckas med mitt arbete kommer han nog avsluta sin karriär i gulddivisionen. Han har bara gjort 14 starter och är fortfarande väldigt grön i sammanhanget så man kan inter förvänta sig att han gör något överdådigt redan nu, men får han vara med och utvecklas och härdas och göra den resa som krävs kommer det bli bra det här.
På lördag går han ut från spår nio bakom startbileni klass I, hur ser du på loppet?
– Jag tänker att det är stenhårda hästar och ett lite lurigt utgångsläge. Jag är nöjd med läget med tanke på att hästen kommer få ett fint lopp men det kanske inte är det spår man väljer om man vill vinna loppet. Jag har verkligen inte gett slaget förlorat utan åker till Gävle för att visa upp min häst i toppförfattning och gör jag det kommer han sluta långt fram. Men från spår nio är man utelämnad och det kan bli allt från andra par utvändigt till sjätte par utvändigt. Blir det det senare alternativet spelar det ingen roll hur bra man är. Det är sällan det går att vinna därifrån men han vet var mållinjen är och det brukar visa sig i loppen.
Och så blir det jänkarvagn för första gången i år?
– Det är faktiskt första gången någonsin. Det står i resultatraden att han gick med det i sista starten förra året men vi bytte till vanlig vagn innan loppet. Jag ville vänta med den vagnen tills det blev lördagstrav. Jag tycker generellt att jänkarvagnen gör att hästarna springer rakare och smidigare så det klart att jag hoppas och tror att det ska ge en härlig effekt.
Det är jackpot på V75. Hur tycker du att spelarna ska värdera Naheed?
– Han är ingen spik och jag vill vara tydlig med att säga att det inte är hästens sista lopp i karriären. Men jag blir inte alls förvånad om han sticker nosen först över upploppet.

Föregående artikelInför V75/jackpot (lördag): Med första storloppstiteln inom räckhåll
Nästa artikelInför V75 (tisdag): Dags att glänsa i derbykvalen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.