Inför V75 (Jackpot): Norske stjärnhästen i pole position – ”Bra chans”

160

inför v75® norske stjärnhästen i pole position – ”bra chans”

Senast Best Ofdream Trio var i Rättvik tog han en imponerande seger för tre starter sedan.
Han underhöll formen hemma i Norge senast genom spurta till en lätt vinst på 1.10,9.
Nu har den norske stjärnan dragit pole position i lördagens Gulddivision – och frågan är om han kan svara ut startkatapulten Click Bait från början.
– Vi kör med skor nu för då blir hästen både säkrare och ännu snabbare från start. Som jag ser det är det tre hästar som kan vinna loppet. Min har fått det bästa spåret av dessa, säger tränaren Erik Killingmo.

Rättvik är värd för lördagens V75® där Ego Boys Minne, tillika Gulddivisionen, är omgångens clou. Den norska stjärnhästen 1 Best Ofdream Trio (V75-3) kommer återigen på besök till Dalarna, efter den imponerande uppvisningen som hästen hade där för en dryg månad sedan.
– Då var han väldigt bra när han drog i ett hårt tempo och ändå vann lätt över full distans, säger Erik Killingmo.
I starten därefter drog Best Ofdream Trio i ett våldsamt tempo när han anförde Ulf Thoresens Minneslopp i Jarlsberg. Han varvade på 1.09 och det blev för mycket för hästen som stumnade rejält tidigt.
– Det blev precis som i Elitloppet att han fick mjölksyra tidigt. Han blev trött efter den öppningen men var heller inte som bäst för dagen. Det var han heller inte i Elitloppet men nu känns han mycket bättre, säger Killingmo som är tränare på Bjerke i Oslo och har 25 hästar i träning.

”Travade inte bra in i första sväng senast – säkrare med skor nu”
I senaste starten hemma i Norge på Sörlandet var Best Ofdream Trio tillbaka som en vinnare. Han öppnade snabbt sin vana trogen men rumplade till i travet in i första kurvan och kunde inte forceras till ledningen. Istället blev det en perfekt resa i andra par utvändigt, och när Kim Eriksson lyfte ut honom till anfall in i sista sväng, avslutade Best Ofdream Trio mycket starkt och kopplade greppet kort före mål.
– Han travade inte helt bra i första sväng senast och Kim kunde inte köra för fullt där. Det gick väldigt fort in i svängen och Kim kände direkt att han inte skulle få ledningen. Istället lade han sig lugn och fick ett fint lopp i ryggar och avgjorde enkelt till slut med ett par längder.
– Hästen tävlade barfota bak då och blir lite känsligare då. Han blir kanske snabbare totalt sett men är säkrare med skor och dessutom snabbare från start med skorna på. Han behöver lite fäste bak helt enkelt, säger Killingmo.

”Vi kör för ledningen – är optimist och tror på bra chans”
På lördag är det innerspår som gäller i Ego Boys Minne och taktiken lär vara given för Kim Eriksson över den korta distansen.
– Vi kommer att köra en bit för ledningen och så får vi se vad som sker. Den taktiska biten får Kim avgöra men vi måste prova för täten när vi har ett så fint spår. Den enda som möjligen kan ta sig förbi är Click Bait och det kan vara så att spår fyra som han har är bättre än innerspåret.
– Jag tycker att det är lite lättare motstånd på lördag än vad han har mött tidigare. Som jag ser det är det tre hästar som kan vinna loppet. Förutom min egen så är det Click Bait och Mister Hercules men min har fått det bästa spåret. De andra hästarna tror jag inte är bra nog för att vinna.
– Jag måste vara optimist och tro på en bra chans. Inga ändringar i övrigt förutom skorna då, och det blir vanlig vagn och blinkers som tidigare, säger Erik Killingmo som dessutom har ytterligare en häst med i V75 i Rättvik men där ligger han lågt.
– 8 Park View (V75-7) har fått ett dåligt spår och kan inte vinna därifrån. Vi får köra efter en premie i första hand.

Föregående artikelInför V75 (jackpot): Hoppas Pappajonnys Ilse avslutar på topp
Nästa artikelBlågul storslam när Takters Tactical Approach vann Hambletonian

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.