Inför V75 (jackpot): Nya tag för Persson och Georgia Am

59

inför v75® (jackpot) nya tag för persson och georgia am

Blek som favorit i lördags.
Tänkbar skräll den här gången.
– Vi får ta snabb revansch, säger David Persson om Georgia Am.

I lördags var hon favoritspelad från tillägg i Diamantstoet.
Det slutade med platt fall.
Lördagens uppgift i finalen ser snarlik ut.
Men den här gången lär Georgia Am få slå ur underläge.
Anledningen är förstås prestationen på Jägersro där hästen var trött redan i slutsvängen efter att ha körts fram utvändigt om ledaren.
Men tränaren David Persson tror sig ha förklaringen i omstarterna som föregick loppet. Dessa fick hästen att hetsa upp sig så till den grad att hon tappade luften och ”kvävde sig”.
– Hon såg inte rolig ut i omstarterna. Jag såg väl redan där och då att det inte skulle kunna gå i loppet, berättar Persson i podden V75®-lördag hela veckan.
Även kusken Björn Goop var inne på samma linje efter loppet
– Björn var säker på att det var orsaken, jag litar på honom i detta fall och anmälde igen.
Hur var hon efter loppet?
– Hon var ganska tagen och blåste ganska mycket så jag köper hans förklaring. Nu får vi bara önska att hon kan få en fin recoveryvecka. Hon får ut och lufsa lite på onsdagen, sedan kör vi en eller två intervaller på torsdagen. Sedan ska vi vara redo om det känns bra.
– Jag har haft lite sjuka hästar så vi ska även kolla henne i halsen innan vi far iväg. Det är sådant vi har för oss på dagarna nu när hästarna underpresterat lite grann.

Trivs med täta starter
Att en Georgio Am i full form duger i sin klass i Diamantstoet var spelarkåren alltså inne på i lördags. Och ska man titta historiskt lär hästen vara redo för en riktigt bra prestation.
– Hon har gått väldigt bra när hon har startat med sju-nio dagars mellanrum, har jag för mig i alla fall, säger David Persson.
Det stämmer mycket väl. Faktum är att Georgia Am vunnit de tre senaste starterna hon gjort med tio dagar eller kortare intervall mellan loppen.
– Jag tänker leva i den tron att hon kommer att vara bra på lördag, facit får vi inte förrän loppet har gått, berättar David Persson som också har en plan för att samma sak inte ska inträffa en gång till.
– Hon kommer att få en huva där hon är extra neddövad jämfört med vad hon hört tidigare. Meningen är att hon ska höra mindre innan loppet, när hon kommer in i volten. Det kan också gynna om det blir omstarter igen.
Om Georgia Am skulle vinna på lördag så passerar stallet fyra miljoner kronor inkört. Det gör David Persson till landets mest framgångsrike B-tränare under 2021.
– När man får lite distans till det är det faktiskt jättebra med tanke på antalet hästar jag har. Jag är jättenöjd med det som har varit. Nu ska vi försöka jobba oss ur den här lilla svackan vi har, fortsätter Persson som har ännu större mål framöver.
– Jag ska börja gå kurserna i januari. Sedan är jag kanske proffstränare om ett år.

Föregående artikelInför V75 (jackpot): Wäjersten mot nya rekord
Nästa artikelÖnas Prince kan bli historiskt rik

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.