Inför V75 (jackpot): Nyförvärvet redo för V75

40

inför v75® (jackpot) nyförvärvet redo för v75

Han köpte loss hästen från självaste Stig H Johansson.
På lördag är det dags för debut i V75®.
Och Oskar Kylin Blom är optimistisk.
– Gud vad ledsen jag vart när hon fick springspår! säger Gävletränaren ironiskt i podden V75® – lördag hela veckan.

Kia Ora (V75-1) inledde året starkt med två raka segrar. Men sedan gick det grus i maskineriet och i somras valde den tidigare tränaren, travnestorn Stig H Johansson, att sälja sin del i hästen. Och i nye delägaren Oskar Kylin Bloms regi har fyraåringen återfunnit vinnartakterna.
– Två av delägarna, som ägde henne hos Stig H också, är fortfarande med, men de hade valt att göra ett avslut med hästen för de tyckte väl inte att de kom någonvart med henne. Jag fick nys om det och köpte in mig på henne. Jag köpte ut Stigs del kan man säga, och sedan flyttade hon till mig, berättar Oskar Kylin Blom i V75®-lördag hela veckan.
Tre månader senare debuterade Kia Ora för Oskar Kylin Blom och när han vek ut henne från ledarens rygg 700 meter från mål tog hon saken i egna händer, eller snarare hovar, och krigade hem segern i en 1.10-avslutning. I lördags var hon tillbaka på tävlingsbanan och kom i mål som fastlåst tvåa.
– I första loppet vart jag väldigt imponerad av henne. Jag trodde inte att hon skulle vara så bra som hon var då och jag trodde kanske inte att hon var en så pass bra häst som det kändes som då. Och senaste loppet, där hon bara fick sitta fast med allting kvar, borde ha fört henne framåt mycket också. Jag tror att hon har tjänat lite för lite pengar mot sin kapacitet och det känns roligt att testa V75 nu.

”Nära till hands att köra i ledningen”
När stoet den här gången går ut i diamantstoet startar hon med spår sex i volten, det inre av de två så kallade springspåren varifrån man har en gyllene chans att ta hand om ledningen om man prickar rätt i startögonblicket.
– Det känns som att det ligger nära till hands att köra i ledningen om jag kommer dit.
Enda orosmolnet med att köra i spets är att hästen har visat lite hetsiga tendenser och kan drar på i ett allt för högt tempo.
– I ledningen finns naturligtvis risk att hon kommer bli lite mera vass men jag tror att hon kommer vara så bra i ordning att hon kommer att klara av att hålla lite högre tempo hela vägen. Det är i alla fall som det känns just nu. Men jag hoppas naturligtvis att hon kommer att hålla sig så lugn att hon inte rusar iväg med 1.12 första varvet.
Att det är barfotaförbud och av allt att döma kommer krävas brodd i skorna är inte något som oroar.
– Hon har bara gått med skor och nu är det barfotaförbud och det hoppas jag kommer att gynna henne lite grann, att det är några av hennes konkurrenter som är ett strå vassare barfota. Hon känns rätt så vass med skor.
– Mina hästar brukar ofta gå bra på vintern. Jag trivs på vinter och hästarna brukar också göra det, så det är sällan något problem med brodd. Nu är ju ”Kia” ny för mig under vintern och har aldrig gått med broddskor, men jag har svårt att se att hon kommer ha några problem med det, det skulle förvåna mig om hon har det.

Trist spår men många plusfaktorer
Även Oskar Kylin Bloms affischnamn Morotai Degato (V75-5) ska ut inom ramen för V75. Han är ett känt och fruktat namn i Svenska Travligan, men i sitt senaste tävlingsframträdande stod han inte att känna igen.
– Han var sjuk senast han startade så då blev det lite stiltje. Jag sa då att jag var lite sugen på att åka ner till Frankrike med honom, jag vet att det finns något lopp där som passar, men nu blev det lite avbrott och han tappade något jobb. Men nu är han frisk, enligt allt som jag har kollat, och känns jättefin, så planen kvarstår att vi ska prova Frankrike. Men han måste vara jättebra på lördag för att vi ska åka till dit.
Morotai Degato visade förra vintern att han klarar broddskor med bravur så det är inget som helst bekymmer. Spår tolv bakom startbilen är däremot ingen höjdare. Oskar Kylin Blom låter sig emellertid inte nedslås.
– Det klart att hade jag fått välja så hade jag inte valt spår tolv, men det är Bergsåker, det är långt upplopp, det är vinter, det är första gången med skor för många av hans konkurrenter. Alltså, det är många saker som jag tycker är ett plus. Han känns fantastiskt fin och jag hoppas och tror att han kommer vara bra. Blir det tempo och han får sitta till 200-300 kvar kan han fälla många över ett upplopp.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 Tips + Nästagångare till Bergsåker 4 december 2021
Nästa artikelInför V75 (jackpot): Het kvartett i Dubbelcupens final

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.