Inför V75 (jackpot): Het kvartett i Dubbelcupens final

49

inför v75® (jackpot) het kvartett i dubbelcupens final

Femton högklassiga kallblod ska göra upp i Dubbelcupens final på lördag.
Öystein Tjomsland tränar fyra av dem och han låter uppåt på samtliga.

Den norske stortränaren öppnade filial på Bergsåker 2015 och har numera tränarlicens i både Norge och Sverige. Framför allt är han känd som en skicklig kallblodstränare och det är också i kallblodsloppet (V75-4) som han utgör en maktfaktor när V75® i helgen avgörs på hans svenska hemmabana. Med 4 av 15 hästar i loppet kan stallet sno åt sig ett rejält stycke av priskakan och av tonläget hos Öystein Tjomsland att döma ska samtliga ses med chans. Den mest meriterade i kvartetten, Grisle Odin G.L., var nära självaste Månlykke A.M. i mål i sin näst senaste start, men senast missgynnades han av den tungsprungna banan och slutade sexa.
– Allt blev fel i loppet på Bergsåker senast, glöm den insatsen. Gången före levererade han en mäktig avslutning som tvåa bakom Månlykke A.M. Spännande med Kontio upp i vagnen. Jag tror att Grisle Odin G.L. gör upp om segern bara det inte blir helt fel med positionerna från 40 meters tillägg, säger Öystein Tjomsland till teamtjomsland.com.
På samma volt startar Philip Ess. Han blev trea bakom Månlykke A.M. och Grisle Odin G.L. näst senast och var som fyra före Grisle Odin G.L. över linjen i sin senaste start.
– Han har bara gjort fina prestationer den här hösten och är på väg tillbaka mot gamla höjder. Han kan dyka upp allra längst fram om det klaffar med positionerna under vägen. Senast gick han barfota runt om. Den här gången går han med skor runt om.

”En hård nöt att knäcka”
Tangen Frick startar 20 meter längre fram och med två imponerande segrar bakom sig kommer han bli påpassad av spelarna.
– Han har levererat två fantastiska prestationer i rad och fortsätter att utvecklas i takt med att nivån höjs på uppgifterna han ställs inför. Felfri blir han en hårt nöt att knäcka för samtliga.
På den främsta volten står Grisleprinsen G.L. Han blev senast trea bakom Tangen Frick från lika start.
– Grisleprinsen G.L. har gjort strålande lopp under hela hösten och håller en hög nivå för dagen. Han står 20 meter bättre till gentemot Tangen Frikk den här gången och kan kämpa om en placering långt framme med fina förutsättningar.
Det är jackpot på V75 och enligt prognosen kommer belöningen uppgå till 50 miljoner kronor om man bli ensam om sju rätt.

Föregående artikelInför V75 (jackpot): Nyförvärvet redo för V75
Nästa artikelGemensamt stall för Untersteiners: ”Vi ska göra det ihop”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.