Gemensamt stall för Untersteiners: ”Vi ska göra det ihop”

263

gemensamt stall för untersteiner ”vi ska göra det ihop”

Från och med årsskiftet blir Johan Untersteiner landets största travtränare.
Då slås hans och Peter Untersteiners verksamheter ihop till en.

Far och son Peter och Johan Untersteiner tillhör båda Sveriges mest framgångsrika travtränare och har under de senaste åren bedrivit var sitt stall på samma gård i Holm, med Halmstadtravet som hemmabana.
Från och med den 1 januari slås verksamheterna ihop till ett team. Det med Johan Untersteiner som ansvarig tränare. Han blir därmed den tränare i landet med flest hästar på sin träningslista. Men Peter kommer förstås fortfarande att ha en stor roll i stallet.
– Nu efter sommaren har jag tagit över som förstakusk i båda stallen. Sedan har det funnits en del tekniska detaljer som gjort att det tagit tid men nu känner vi oss redo att det här steget. Från och med den första januari är det ett stall som gäller, säger Johan Untersteiner till SportExpressen och berättar vidare:
– Den största förändringen blir att jag på pappret kommer ha betydligt fler hästar på träningslistan. Annars vill jag också nämna att det känns väldigt skönt att vi kan göra den här resan tillsammans. Det har vi alltid velat. Skulle pappa inte orka varken psykiskt eller fysiskt känns det bättre att vi är två. Vi ska verkligen göra det nu när båda är friska och krya. Vi ska göra det ihop.
I dagsläget har Peter Untersteiner 152 hästar på sin träningslista, medan 110 hästar finns på Johans.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.