Segerjubel i Paris för Vikens High Yield

43

segerjubel i paris för vikens high yield

Succé i första starten på kolstybben.
Vikens High Yield gjorde debut på Vincennes och ordnade svenskt jubel i Paris.

Robert Bergh-tränade Vikens High Yield testades under söndagen för första gången på Vincennes och den debuten kunde knappast ha gått bättre. Valacken, som hade Éric Raffin i sulkyn, bjöds en fin resa, attackerade in mot upploppet och avgjorde till seger i en stenhård slutstrid.
Mycket svenskt var det i loppet. Heading Reference, som numera tränas av Jean-Michel Bazire, spurtade vasst och var som tvåa på linje med vinnaren. Robert Bergh satt själv bakom Pinto Bob som avslutade invändigt och en bit såg ut att gå mot segern, men galopperade olyckligt kort före mål. Den vinnande Vikens High Yield noterades för 1.13,3 över 2850 meter och belönades med cirka 240 000 kronor.

Ny toppinsats av Cleangame
Det franska monstret Cleangame fixade en ny storseger. Jean-Michel Bazires granithårde valack hade en på pappret tuff uppgift med 50 meters tillägg att käka upp i finalen av Grand National du Trot, men vände ute och in på motståndet.
Cleangame sändes på direkt och arbetade sig successivt fram mot täten och tog över ledningen med 500 meter kvar. Återstoden blev en ren defilering. Segertiden strålande 1.12,0 över 2900 meter och förstapriset drygt en halv miljon kronor. Succén för tränaren Bazire var total i loppet, hans Firello och Freyja du Pont slutade tvåa, respektive trea.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.