Inför V75 (jackpot): Persson nyckelkusk på hemmaplan

96

inför v75® (jackpot) persson nyckelkusk på hemmaplan

Han har rivstartat året och spelar en huvudroll när Svenska Travligan på lördag gästar hans hemmabana.
Räkna med Stefan Persson i jackpotjakten på V75®.
– Om ingenting strular och han håller sig frisk är det förmodligen en jättebra vinstchans, säger han om egentränade segerstaplaren Con Crowe.

Han har rivstartat året och spelar en huvudroll när Svenska Travligan på lördag gästar hans hemmabana.
Räkna med Stefan Persson i jackpotjakten på V75®.
– Om ingenting strular och han håller sig frisk är det förmodligen en jättebra vinstchans, säger han om egentränade segerstaplaren Con Crowe.Tre veckor in på det nya året har Stefan Persson vunnit 17 av 91 lopp och med närmare 1,4 miljoner kronor inkört är han så här långt årets vinstrikaste kusk. Nu väntar en vecka med tävlingar varje dag fram till lördag, då toppkusken rundar av veckan med flera segerchanser på V75. Halmstadtravet står värd för tävlingarna och många jackpotsuktande spelare kommer singelstrecka Stefan Persson redan i första avdelningen på V75. Där jagar hans Con Crowe femte raka segern.
– Det verkar bra med honom. Han är en häst som har kapacitet lite utöver det vanliga, säger Stefan Persson i veckans avsnitt av podden V75® – lördag hela veckan.
Hans femåring har tagit två raka segrar sedan han kom till stallet i december. Totalt har hästen vunnit åtta av elva lopp. Nu startar han med nummer två i autostart.
– Jag har aldrig kört honom bakom bilen, jag har bara kört volt med honom, men han kan säkert öppna bra bakom bilen om man skulle begära det.
Stefan Persson vill inte sticka ut hakan allt för långt men att han tror på sin häst råder det inga som helst tvivel om.
– Vi ska inte prata om honom som att han har tre ben i mål, men han sprang ett 11-varv senast hur lätt som helst, så det klart att om ingenting strular och han håller sig frisk är det förmodligen en jättebra vinstchans.

Brorsans stjärna i gulddebut
I gulddivisionen är det dags att svinga sig upp bakom brorsan Håkan K Perssons bästa häst. Four Guys Dream (V75-3) gör en mycket intressant debut i högsta klassen. Senast slutade han trea i en silverdivisionsfinal utan att vara som bäst.
– Han var inte bra i halsen senast. Jag förstod det direkt för normalt sett tycker jag att han borde ha vunnit med det loppet som han fick. Det ska bli kul att testa honom i guld. Han kommer inte att göra bort sig.
På frågan om Four Guys Dream kan göra sig gällande även om han får trava utvändigt om ledaren svarar Persson:
– Ja, det tror jag. Bara det inte blir för tufft tempo. Han tål att gå utvändigt men då får det ju inte gå 11 första varvet, utan helst 12,5. I de starterna jag vann med honom var han fruktansvärt fin.

”Ser det inte ganska vettigt ut?”
Stefan Persson har ytterligare fyra uppsittningar inom ramen för V75 och dessa kommenterar han också i podden.
– Center Bus (V75-2) har jag kört i V75, det var i Rättvik i somras och vi satt lite halvfast. Han var rätt så snabb från början då. Men Frankie Godiva är en klass II-häst kan jag säga… Den får vi problem med.
– Wish Me Magic (V75-4) har jag sett från sidan. Ser det inte ganska vettigt ut för den i och med att det bara blev en häst på start och få på 20, så gynnar det dem långt bak där jag är?
– Lilo Love (V75-6) har jag kört tidigare. Jag var storfavorit med henne i V75 Champions, då hade Thomas Madsen henne i träning. Hon floppade helt och sedan dess har jag inte sett henne. Men det ska bli kul att köra henne, vi får ta revansch. Hon verkar ha kommit tillbaka fint nu.
– Behind Bars (V75-7) är en jätterolig styrning. Han gick otroligt bra och slog Four Guys Dream i finalen på Solvalla. Jag vet inte riktigt vad som hände senast men det är en rolig häst att köra så klart.

Föregående artikelInför V86: Träff har siktat på onsdagen
Nästa artikelInför V86: Spets och slut?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.