Inför V86: Träff har siktat på onsdagen

75

inför v86® träff har siktat på onsdagen

Bollnästränaren Magnus Träff gav hästarna en träningsperiod över jul och tror sig ha kommit ganska rätt i fas inför onsdagens tävlingar i Sundsvall.
M.T.Montpelier och Kipling River svarade både för fina insatser i genrepen.
– Det är väl främst ”Pelle” som ska räknas men den andre är inte borta heller.

Magnus Träff inväntar ljuset när vi når honom tidigt på morgonen i stallet.
I mitten av januari går solen upp vid tjugo i nio på morgonen i Bollnäs och det är vid den tiden dagens första träningsrundor brukar inledas.
2022 kom det lilla stallet för första gången upp i över hundra starter, segerprocenten blev dryga 18 och man körde in 1,4 miljoner kronor med hästarna.
Veckorna runt jul blev det en träningsperiod och onsdagens tävlingar med V86® på Bergsåker är ett viktigt rundningsmärke under vintern.
M.T.Montpelier ägnade sig åt galopp en hel del under fjolåret och visade bra kapacitet däremellan med fem segrar på 17 starter.
Pelle som hästen kallas i stallet var bra direkt i första starten efter sin träningsperiod och småskrällde i V86 på Bergsåker onsdagen 11 januari.
Robert Berghs favoritspelade L.L.Labero gick i ledningen och matades ner av Magnus Träffs häst som fick göra grovjobbet. Mats E Djuse kör igen på onsdag.
– Jag har kollat lite på motståndet och han möter ju några fina hästar på onsdag, Men han mötte fina hästar senast också och gjorde det riktigt bra så jag måste vara lite optimist, säger Bollnästränaren Magnus Träff.

”Tål att göra en del själv”
V86-7 är ett lopp över sprinterdistans med spårtrappa bakom bilen. Att M.T.Montpelier med sina 547 000 kronor på kontot skulle få ett dåligt spår blev ingen överraskning.
–  Ja, det gick ju att räkna ut på förhand. Han är oöm för positioner och jag tycker att han ska kunna vara med där i striden i alla fall. Dras det ner på tempot så tål han ju att göra en hel del själv i loppen också, menar Träff och mellan raderna läser vi att Pelle och Djuse kan ses i spåren direkt på väg mot en tätposition.
Sundsvallsbanan bjöd på något tung bana senast, på onsdag lär underlaget bli hårdare. M.T.Montpelier tål de flesta underlag och tävlar bra både med och utan skor.
Fjolåret blev framgångsrikt men långtifrån spikrakt.
– Han har ju galopperat bort en del pengar men har en hög högstanivå. Nu har vi har ändrat lite i upplägget med honom för att hålla honom fräschare och jag hoppas att det ska hålla bättre det här året. Nu får han ta igen sig lite mera mellan starterna och så här långt har det utfallit bra i alla fall. Han känns väldigt pigg och fin i jobben. Jag tycker också att vi fick en fin extraväxel på honom när vi började använda jänkarvagnen och den trivs han ju ypperligt i, säger Magnus Träff.
Du fick två ”skitspår” på onsdag varav spårtrappan inte kom som någon överraskning. I V86-5 fick 7 Kiplling River ett spår långt ut bakom bilens vinge. En nybliven femåring som slutade fyra senast på Bergsåker.
– Kipling återkom efter en liten träningsperiod han också och jag tycker väl att han var okej med tanke på det. Även han borde ha gått framåt med ett lopp i kroppen.
Du har sagt något om att det handlar om en ganska fin men inte så rapp häst?
– Jag tycker att han springer lite med handbromsen i och han har väl egentligen inte förstått vad det går ut på. Han har gjort sina bästa lopp när han varit med där framme direkt och kanske letar man sig framåt direkt. Det är en liten häst men som har visat lite kunnande. Är det så att han lever upp till vad han kan så räknar jag inte bort honom på onsdag. Jag är inte förvånad om även han är med där framme.
Under fjolåret fick din genombrottshäst Queer Fish avsluta sin karriär efter 4,2 miljoner i intjänat. Segern i Sweden Cup på Solvalla i maj 2019 var förstås Queer Fish största. Vad har hänt med honom?
– Han går här på gården och skruttar på, blir riden någon gång emellanåt och har mest ”go-dagar” nu.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.