Inför V75/jackpot: Stenströmer gör tummen upp för Handsome Brad

93

Inför V75/jackpot: Stenströmer gör tummen upp för Handsome Brad

Allt fokus är på Axevalla-travet i helgen.
V75 med jackpot på lördagen – och Stochampionatet på söndagen.
Hemmatränaren Ulf Stenströmmer har ingen häst med i Stochampionatet – men han selar ut favoriten i Gulddivisionen på lördag, Handsome Brad.

Stenströmer har 35 hästar i boxarna och hjulen snurrar rejält:
– Ja det har gått fantastiskt bra i år tycker jag, jag är jättenöjd.
Däremot så har givetvis corona-situationen legat lite som en våt filt över den sportsliga stämningen under sommaren. Exempelvis brukar Stochampionats-helgen annars vara en folkfest runt Skara-området och på Axevallas berömda tältområde.
– Men jag tycker att det är jättebra att vi fått köra trav överhuvudtaget, säger Stenströmer.
Han tillägger dock:
– Nu när det öppnas upp lite i samhället i övrigt, så tycker jag att vi kan ta ett litet steg till. Och se till att släppa in hästägarna också. Så att de kan åka in med sina bilar på publikplats eller något sådant. Någon lösning borde finnas.

Stenströmer tycker inte att man kan jämställa detta, med att släppa in publik på fotbollsmatcher och dylikt.
– Hittills har de som styr detta gjort ett strålande jobb. Och jag förstår att de inte vill stöta sig med Folkhälsomyndigheten eller andra myndigheter. Men på fotbollsmatcher och hockeymatcher, så är det oftast stort pådrag och festande redan innan matcherna. Om däremot hästägarna får två platser vardera en vanlig tisdagkväll på Axevalla, så kommer det max 100 personer extra eftersom inte ens alla hästägare kommer. Det måste gå att ordna på något sätt.

”Var toppenfin – stred hela vägen”
Ulf Stenströmer ser i alla fall verkligen fram emot lördagen.
Visserligen har hans stjärnhäst Handsome Brad lottats till spår sju i Axevalla-löpning… men detta ser inte ut att vara sommarens ”blodigaste” gulddivision på förhand, trots några tuffa motståndare.
Och sjuåringen har verkligen bra form. För två starter sedan blev det seger och en halv miljon kronor i prischeck i Jämtlands Stora Pris i Östersund, före bland andra Velvet Gio:
– Han var toppenfin i Östersund. Och stred verkligen hela vägen där. Och Handsome Brad vara bra i Kymi Grand Prix i Finland också, tycker jag. Han tog en och en halv längd till slut på en så pass bra häst som Moni Viking på upploppet då och blev precis utnosad om tredjepriset av den.

Stenströmer är optimist inför V75-3 på lördag.
– Handsome Brad har gått åtta intervaller i sanden nu på måndagen och löst det med precis den puls, som jag vill att han ska ha. Ett tufft men inte särskilt snabbt jobb. Han är inget träningslejon och det blir några lätta intervaller på torsdag. Han brukar förberedas så.

Ulf Stenströmer kan alltså inte annat än att vara stor optimist inför V75-3 på lördag med 7 Handsome Brad.
– Han är väldigt startsnabb. Han har ju spetsat mot snabba hästar förut, senast i Finland mot världseliten, så det är klart att han kommer att öppna bra på lördag också. Kan dom svara invändigt så må det vara hänt, han har gått några riktiga topplopp i ”dödens” också om han skulle hamna där. Han går även bra bakifrån, men jag skulle gissa att ”Calle” Jepson kör framåt direkt nu, säger Stenströmer.
Som har full förståelse för att många spelare kommer att singelstrecka Handsome Brad på lördag.
– Det här är inte alls lika tufft som loppet i Finland senast med Vitruvio och Cokstile och de andra, som var ett av årets tuffaste lopp hittills, kanske det tuffaste enligt mig. Handsome Brad är tveklöst den bästa vinstchansen av mina tre V75-hästar på lördag.
Han brukar tävla barfota runt om?
– Det blir så på lördag också.
Fortsättningen?
– Han har ingen inbjudan till Åby Stora Pris än, men vinner han på lördag vilket jag hoppas, så får han en inbjudan automatiskt. Och jag tycker att han borde få det, även om han inte skulle vinna. Det är ett av de stora målen i år, han har ju visat att han är en av de bättre hästarna i eliten.

”Är mer stark än snabb – krävs rejält överpace”
Ulf Stenströmer har två hästar till med i V75-omgången på Axevalla, i avdelning fem och sju. Om 1 Flash Håleryd i silverdivisonen, V75-5, säger han:
– Han är ingen startkatapult men han är startsnabb efter några steg, så jag hoppas att han kan hålla upp ledningen, det verkar inte finnas någon startkatapult med i övrigt heller. Väl där i så fall, får Ulf Ohlsson välja om han vill köra i ledningen eller släppa till någon bra. Men hästen har i alla fall bra form. Och han visade det senast, när han var långt framme i ett silverlopp från spår tolv, i hagelskuren på Årjäng. Det var bra hästar med i det loppet!

9 Vien Ici i V75-7 skrällvann V75 i Östersund från innerspår tidigare i sommar och har fått ett smygläge igen.
– Spår 1 och 2 i loppet nu på lördag (Charlock Wiking och Farlander AM) är startsnabba hästar. Så jag hoppas att Vien Ici är med på noterna från start. Ulf Ohlsson kommer garanterat att vara det. Men sedan krävs det nog ett rejält överpace. Vien Ici är mer stark än snabb, så 1640 meter är egentligen inte speciellt gynnsamt. Med bakspår på kort distans kan jag inte vara särskilt optimistisk med honom, vad gäller vinstchansen, säger Ulf.
Vien Ici är den ende Stenströmer-hästen på V75 som det lär bli balansändring på nu, jämfört med senaste starten:
– Det var lite grovt underlag i Årjäng senast så han gick med skor då. Men nu blir det nog barfota igen.
Du har tre hästar till start hemma på Axevalla redan på fredagen, någon vinnare?
– Egentligen inte… det skulle förresten kanske kunna vara The Trick Vick. Som alltid spurtar bra och som verkligen har höjt sig lite på slutet. Kanske…
Vem är din vinnare av Stochampionatet i år?
– Jag säger Stefan Melanders Ganga Bae.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.