Inför V75 (jackpot): Till Sundsvall med sommarens tredje miljonseger i sikte

62

Inför V75 (jackpot): Till Sundsvall med sommarens tredje miljonseger i sikte

Efter två raka storloppstriumfer blev det senast en plump i protokollet.
På lördag kan han vara en vinnare igen.
Då jagar Who’s Who en segercheck på en miljon kronor i Sundsvall Open Trot.

Who’s Who (V75-7) går mot sin bästa säsong sedan 2018, då han som fyraåring vann bland annat Svenskt Travderby. I år har han på allvar tagit steget upp i den äldre eliten och den första miljonsegern i högsta klassen tog han via en kraftfull spurt i Norrbottens Stora Pris i juni. Redan i starten efter bärgades nästa storloppstitel, när han ledde Hugo Åbergs Memorial från start till mål och inkasserade 1,6 miljoner kronor.
– De här segrarna är givetvis ett skönt kvitto på allt jobb han gjorde i vinter och på känslan som vi har haft. Det är inte bara att han har vunnit heller utan det är sättet han har vunnit på som har imponerat på mig, säger hästens tränare Pasi Aikio.
I Åby Stora Pris fick emellertid segertåget ett abrupt stopp när Who’s Who galopperade bort sig kort efter start.
– Han slog ihop när Örjan (Kihlström) fick korrigera honom lite när Milligan’s School lyckades ta sig emellan. Det var ett olycksfall i arbetet helt enkelt.
Eftersom han ska starta igen måste han kännas bra?
– Vi har kollat igenom honom och allt är bra. Han känns jättefin i träningen och det finns ingenting att klaga på. Han har gått sina normala jobb i backen och på rakbanan. Han sköter intervallerna som han ska och känns riktigt fin.

”Med i striden”
Milligan’s School, som Åby Stora Pris från ledningen på världsrekord (1.11,9/3140 meter auto), är med den här gången också. Men han fick ett besvärligt åttondespår bakom bilen medan Who’s Who drog spår fyra. Chans på snabb revansch för Who’s Who med andra ord.
– Jag resonerar inte så att det handlar om att ta revansch. Det klart att man vill att hästen ska få trava för fullt och att det inte ska bli några galopper men ibland strular det. Se bara på Very Kronos som det har strulat mycket för med galopper men som vi vet är väldigt bra i sina ljusa stunder.
Den sistnämnde har spå invändigt om Who’s Who den här gången.
– Vi har bra spår och jag är nöjd med det men spårvinnaren tycker jag är Very Kronos.
Pasi Aikio planerar att på nytt sela ut sin supertravare med helstängt huvudlag, jänkarvagn och utan skor på hovarna. Och Solvallatränaren sticker inte under stolen med att han åker till Sundsvall med högt ställda förväntningar.
– I normala fall och bara det stämmer till lite tycker jag att han ska vara med i striden.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.