Inför V75 jackpot: Albert Zonett barfota igen – ”Kan absolut vinna loppet”

51

Inför V75 jackpot: Albert Zonett barfota igen – ”Kan absolut vinna loppet”

Han tävlade barfota runt om för första gången för tre starter sedan.
Då blev det en lätt seger – och nu är det dags för samma balans igen.
Robert Dunder ”blåste ur” Albert Zonett i ett sprinterlopp senast och nu passar den långa distansen betydligt bättre.
– Normalt tävlar han med järnskor och nu slipper han ”pjäxorna”. Han är absolut en av de som kan vinna loppet, säger Dunder.

Det är jackpot i lördagens V75® på Bergsåker med 35 miljoner kronor i sjurättspotten. Sundsvall Open Trot är omgångens clou med hästar som Very Kronos, Who’s Who, Milligan’s Scool (som vunnit det här loppet två år i rad), Gareth Boko med flera som slåss om miljonen i förstapris.
Därutöver har hemmatränaren Robert Dunder två intressanta hästar till start. En andrahandsfavorit i Albert Zonett i den femte avdelningen samt Even’s Cool Boy i V75-1.
– Vi har två fina hästar med som har bra form. Även om det är tufft i V75 så skulle jag inte vara säker som spelare om jag lämnade dem utanför kupongen, säger Robert Dunder.

”Ville att han skulle få fart i benen”
Vi börjar baklänges med den bästa chansen och det är Albert Zonett som senast var ute över en opassande kort distans. Men det fanns en mening med det och hästen gjorde det bra som trea på tiden 1.12,7. Dessförinnan hade Albert Zonett fem raka segrar och nu är det mer passande distans för den starka femåriga fuxen som är ute över 3140 meter. En distans som han har vunnit över tidigare.
– Albert Zonett (V75-5) verkar allt bra med. Senast var han trea på en distans som inte alls passar honom och han fick en lite för tuff inledning för att han skulle kunna vinna. Men jag ville ge honom en genomkörare och det känns som att han är lite piggare och mer alert efteråt. Starka hästar brukar bli snabba hästar och jag ville att han skulle få lite fart i benen. Jag har aldrig riktigt kört honom trött men senast var han trött, även om han hade kunnat fortsätta att springa ännu längre i en lägre fart, säger Robert Dunder.
– Vi har provat barfota runt om en gång tidigare och det funkade bra. Han blir lite friare och rappare i gången. Normalt sett tävlar han med järnskor och nu slipper han ”pjäxorna” och får springa barfota.
– Han är absolut en av de som kan vinna loppet. Sedan tror jag inte att han vinner från dödens och är inte säker på att han vinner från spets heller. Jag tycker att de bästa loppen han har gjort har varit i ryggar och drömscenariot vore att sitta i rygg länge. Men han är så kvick från start så det är inte omöjligt att han spetsar. Senast var det första gången vi körde med can’t see back på båda sidorna och det blir samma igen.

”Känns otroligt fin i träningen”
Robert Dunders andra häst i V75 är Even’s Cool Boy I den första avdelningen som senast blev oplacerad. Men det berodde på en utrustningsdetalj då han fick byta checkremmen precis innan start. Bergsåkerstränaren grämer sig lite att han inte strök hästen som nu i alla fall tränar bra och får ses som en outsider bakom storfavoriten Admiral As.
– Even’s Cool Boy (V75-1) är pigg och glad och känns otroligt fin i träningen. Vi glömmer den senaste starten och så här i efterhand ångrar jag att vi inte åkta av banan. vi ska prova en ny ”käk” och jag tror inte att det ska vara några bekymmer. Jag förväntar mig en bra prestation och han är en av hästarna som räknas bakom Admiral As. Det är en fantastiskt bra häst men har samtidigt ett sämre läge och är inte pålitlig alla gånger. Vi får se lite hur vi lägger upp loppet, säger Dunder.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.