Inför V75 JACKPOT: Vikens Fingerprint har visat en strålande form

141

Vikens Fingerprint har visat en strålande form

Vikens Fingerprint har visat en strålande form och vann V75 så sent som dagen före julafton.
Nu hoppas amatörtränaren Mikael Fellbrandt att det även blir seger på hemmabanan Axevalla under Multijackpoten på Nyårsafton.
– Hon är i ett ruggigt slag och har haft krafter kvar varje gång. Det ser ut som en bra chans igen, säger Fellbrandt.

Så har vi då kommit fram till finalen av Winter Burst, nämligen Multijackpot på V75 under Nyårsafton. I skrivande stund ligger det 60 miljoner kronor i sjurättspotten, vilken kan bli större om det skulle blir fler jackpots lördag, söndag och måndag på V75.
Axevalla med Sveriges längsta upplopp, 227 meter, är riktigt utslagsgivande och vi har en väldigt intressant omgång spelmässigt att ta del utav.
I V75-inledningen blir Vikens Fingerprint favorit efter sina övertygande insatser på V75 en längre tid. Hon har mött tufft motstånd och stångats mot Stoeliten med den äran. Hästen har tagit fyra segrar på de sex senaste starterna och när hon var tvåa i V75 näst senast kom hon loss för sent och var obrukad i mål. Senast blev det seger och det var under uppesittarkvällen dagen före julafton som Vikens Fingerprint bollade med konkurrenterna.
– Vikens Fingerprint (V75-1) har kommit rätt på det och är i ett ruggigt slag nu. Hon är i sitt livs form och var rätt obrukad vid segern senast. Det blev bra körning och hon hamnade en bit bak. Hon höll samma 1.12-tempo hela vägen och tog dom på styrka. Oskar J ryckte det norska huvudlag men inte huvan så det fanns krafter kvar, säger Mikael Fellbrandt.

”Ingen är övermäktig – ska kunna plocka ner dom”
Fellbrandt är amatörtränare och håller till endast två kilometer från Axevalla travbana. Han selar ut två hästar i V75 under Nyårsafton och hoppas och tror på hemmaseger direkt genom Vikens Fingerprint. Det fyraåriga stoet passerar i så fall miljonen i insprungna pengar. Hon startar med 20 meters tillägg och körs återigen av Oskar J Andersson.
– Jag tycker att loppet ser ut ungefär som jag hade förväntat mig. Det är inte någon som är övermäktig, även om Adi Gallia har varit jättebra. Men hon fick ju bakspår. Jag skulle tro att det blir ett offensivt upplägg den här gången, även om Oskar får bestämma taktiken. Hon tål att gå och göra jobbet själv om det skulle behövas.
– De hästarna som står på start och 20 tillägg känns det som att hon ska kunna plocka ner i alla fall. Skor runt om fungerar bra och vi hade aluminiumskor senast. Det blir samma igen. Jänkarvagn har vi inte provat ännu och det blir väl kanske inte den här gången heller. Men nu blir det kanske så att vi får rycka huvan och det har vi inte gjort i de fyra, fem senaste starterna. Det brukar hon svara bra på och vara en extra växel. Jag tycker att det ser ut som en bra chans, säger Mikael Fellbrandt.

”Ser inte så jätteblodigt ut – en outsider”
Axevalla-amatören har även Vikens Energy till start i den sjätte avdelningen. Hästen kommer från seger i ett Grand Slam 75-lopp från ledningen och startar nu med 20 meters tillägg.
– Vikens Energy (V75-6) var riktigt bra senast. Hon har gjort flera bra lopp under en lång tid och det var kul att hon fick vinna. Hästen är i jättebra form och är nog bäst när hon får gå i ryggar och speeda sista femhundra metrarna. Spår fem på tillägg är inga problem för hon är travsäker och det blir samma balans och utrustning som vanligt. Jag tycker inte att loppet ser så jätteblodigt ut och hon ska kunna vara med där framme. Det blir en spännande kväll och hon får ses som en outsider.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.