Inför V75 (jackpot): Vinna eller försvinna för Lindegrens talang

59

inför v75® (jackpot) vinna eller försvinna för lindegrens talang

Vinna eller försvinna gäller för fyraårige talangen Ruger i V75-6 – Unionstayern.
Erik Lindegren har taktiken klar och hoppas på spets.
– Han har aldrig förlorat i den positionen och det vore korkat att inte testa, säger Gävletränaren.

Erik Lindegrens fyraåring Ruger har bara förlorat felfri en gång, i alla andra starter har han vunnit eller galopperat bort sig.
– När han förlorade var han sjuk så den starten är inte rättvis, säger Erik Lindegren.
Hittills har det blivit nio segrar på 17 starter och Ruger har vid flera tillfällen visat att han har kapacitet att kliva en bit upp i klasserna.
– Han har vid visat fart och kunnande som är utöver det vanliga. Det som ofta har fällt honom är att han har varit omogen och sedan har han varit stänkrädd och det har gjort att det blivit en del galopper.
Derbyt var ett mål för Erik Lindgren, men det blev galopp i starten och ytterligare en galopp i sista sväng i kvalet.
– Det var surt förstås, vi hade siktat på det hela året. Han var laddad och slog ihop från start. Sedan körde jag ikapp och han brukar inte vara så taggad bakom hästar, men när jag drog öronkappan var han riktigt pigg, men tyvärr så stannade en häst framför och jag fick ta i honom och då kan ha vara lite svår och han galopperade igen. Han gick fort efteråt och satt faktisk fast i mål och var mer eller mindre okörd. Någon hade klockat honom till 1.11,4/2400 meter inklusive den sista galoppen så fart finns, men han har lite lätt att galoppera.

Räds inte distansen
På lördag är det V75 i Färjestad och omgången kryddas med en jackpot som kan ge en ensam vinnare hela 52 miljoner kronor.
Ruger är ute över tre varv och det är första gången har fått testa den distansen.
– Det ska inte vara någon fara. Han har alltid visat fin styrka och ligger lågt i puls. Han har behärskat 2 600 meter utan problem och det ska inte vara några problem att springa 500 meter till.
Det är voltstart den här gången och Ruger har lottats till ett fjärdespår, men det oroar inte Erik.
– Jag ville ha innerspår eller fjärdespår när jag såg listan att det bara var fyra hästar på start. Jag är inte rädd att han ska galoppera, men hade vi haft ett andraspår hade risken varit större.
Fyraåringen är alltjämt obesegrad i ledningen och taktiken är given.
– Jag gör ett försök att ta mig dit. Han gillar att springa där och tävla häst mot häst och han har aldrig förlorat i den positionen och det vore korkat att inte testa. Jorma Kontio bakom High On Pepper har säkert samma taktik i åtanke och vi får se vem som hinner dit först. Kommer jag dit så släpper jag inte.

Svårfångad i ledningen
Att Gävletränaren åker med segerplaner råder det inget tvivel om.
– Jag har en bra häst som inte alls tjänat de pengar han har kapacitet för. Hobart som står 20 meter bakom har Ruger besegrat och hade det inte varit för alla galoppera hade Ruger haft mer pengar på sig. Jag tycker att det ser bra ut på förhand och kommer vi till ledningen så hoppas och tror jag han blir svårfångad.
Med tanke på hästens ringa ålder hoppas Erik på att tävla i många år framöver.
– Jag tränade Francais du Gull som sprang in drygt fyra miljoner kronor och han var med i några årgångsfinaler utan att riktigt räcka. Han tjänade sedan mycket pengar på V75 och växte in i klasserna undan för undan. Jag tycker att Ruger har samma kapacitet och han kommer att tjäna fina pengar framöver. Nu siktar jag lite på Breeders´ Crown-uttagningar i Bollnäs om en månad och sedan får vi se. Han får tävla på så länge han håller formen. Jag har en bra häst som inte är speciellt hårt tagen och förhoppningsvis har han flera fina år framför sig.

Föregående artikelV75 Tips Färjestad + UNIK statistik om Hästar som gillar HÖSTEN!
Nästa artikelInför V75 (jackpot): Tror på norsk toppchans

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.